Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 354

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз тази година засадих по пчелините към 250 овошки от всякакви видове. Дори се постарах да им е готино - разрохване на пръста, слагане на комбиниран тор в корените, и всичко останало както го пише по книгите. Половината да оцелеят, пак ще е голям кяр.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз тази година засадих по пчелините към 250 овошки от всякакви видове. Дори се постарах да им е готино - разрохване на пръста, слагане на комбиниран тор в корените, и всичко останало както го пише по книгите. Половината да оцелеят, пак ще е голям кяр.
    Ако в големите количества не са ти пробутали и някои позасъхнали, то би трябвало всичко да е на 6.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако в големите количества не са ти пробутали и някои позасъхнали, то би трябвало всичко да е на 6.
    Не е така. Аз разсъждавам по друг начин. Малките дръвчета имат плитки корени и една суша много лесно може да ги унищожи. Ще минат години, преди корените да потънат на метър или два под земята, където винаги има влага.

Да, биха оцелели, ако някой ходи редовно да ги полива, както е на разсадника. На пчелина обаче е друго - закопаваме ги и ги забравяме. И точно в това е проблема - няма грижи, а през първите няколко години от живота си те се нуждаят от такива. Затова и препоръчваям големи издънки с височина 2 и дори 3 метра. Такива издънки, засадени есента, имат силата и ресурсите още първата година да се вкоренят на дълбочина, по-голяма от 1 метър.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не е така. Аз разсъждавам по друг начин. Малките дръвчета имат плитки корени и една суша много лесно може да ги унищожи. Ще минат години, преди корените да потънат на метър или два под земята, където винаги има влага.

Да, биха оцелели, ако някой ходи редовно да ги полива, както е на разсадника. На пчелина обаче е друго - закопаваме ги и ги забравяме. И точно в това е проблема - няма грижи, а през първите няколко години от живота си те се нуждаят от такива. Затова и препоръчваям големи издънки с височина 2 и дори 3 метра. Такива издънки, засадени есента, имат силата и ресурсите още първата година да се вкоренят на дълбочина, по-голяма от 1 метър.
    И за какво ги садите тогава? Просто да се намирате на работа.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    На слънчево място ги цъкнах, имам два лещака в двора, и в двора на комшията има - затова реших да насадя дрян, за разнообразие......днес намерих акациеви фиданки, които се вадят лесно с правата лопата - и от утре се почва офанзивата при Курската дъга!!...споделих с мойте съседи идеята си, казаха ми - не те ли мързи?...еми и сам войнът е войн!!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •