Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
К'во ти пука? Нали от българския пазар нищо не зависи... нито цената нито предлагането нито търсенето...

Интересно ми е родните прекупвачи в Украйна какви ли проби вземат? И какъв мед продават? Български или Украински?

Редно ли е да задавам такива въпроси?
Задавайте ги, г-н Корчев, тези въпроси на фирмите, които внасят украински мед. Има митница, има декларации, има статистика. Друг е въпроса, че ако украинския мед се внася и продава като такъв, а не като български - не виждам кое е незаконното. Ако се продава като български - тогава има БАБХ, има институции, които слагат печат и подпис, за да гарантират произход. Аз такова нещо за никого не мога да докажа и да твърдя, затова не го правя.
Незаконни са обаче повечето от предлаганите препарати в тази тема и именно тяхната употреба нанася вреди на реномето на българския мед, независимо кой го изнася. За тяхната употреба и наличие в меда си има директиви на ЕС, както и българско законодателство. Или може би продавачът има таргет майкопроизводителите, четящи форума - на тях май им беше позволено?
Не знам били ли сте в Украйна скоро и недоумявам защо си мислите, че там едва ли не хранят децата с въглища. Конкурентите ни от там продават продукт, който не отстъпва на нашия - ако беше пълен с антибиотици, нямаше да внасят по 30 хил. тона в ЕС годишно.

Останете си със здраве.