Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Мироне, ако патоките са от плодове може да имаш различен вкус (мирис) на крайния резултат. Ако са от грозде, според мен няма проблем. Нали всички търсим най-доброто, да има после с какво да се хвалим! Прибавят се в казана след като сложиш джибрите. Така добиваш представа дали и колко, ако има нужда от разреждане с вода. За да не загори казана. Повечето вода не пречи, но пък отиват повече дърва, по бавно тръгва пърцуцата.

Казвали са ми и това, че патоките трябва да "отлежат". Имало някаква "вторична" ферментация. Колко е вярно не знам, но аз се стремя да ги ползвам следващата година.

Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Един френд ми беше подарил на времето 30 литрово дъбово буре, няколко години държах ракия в него да отлежи по 7-8 месеца, и забелязах, че като я източа отлежалата, и градусът се е вдигнал: наливам я 50 гр. и я източвам 53-4гр., т.е. според мен водата се изпарява, а алкохолът остава.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Един френд ми беше подарил на времето 30 литрово дъбово буре, няколко години държах ракия в него да отлежи по 7-8 месеца, и забелязах, че като я източа отлежалата, и градусът се е вдигнал: наливам я 50 гр. и я източвам 53-4гр., т.е. според мен водата се изпарява, а алкохолът остава.
    Нещо си сгрешил в измерването, няма как да се вдигне градуса. Просто е абсурдно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •