Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
Арендатора се задължава да сее три медоноса от списъка, а не за всеки пчелар отделно... така ми бе обяснено
Така го разбирам и аз, и тогава аргумента изказан от колега по горе, че е съгласен и на 20 лв. защото ще получи три паши оттпада защото просто в неговата зона може да попадне само една паша. В другата тема която бях пуснал и направихме първоначалното обсъждане аз заявих че ако ми осигурят три паши съм готов и" без пари" ( разбирай и за 10лв) да им подпиша и помня какво съм казал, но вниквайки в нещата разбрах че няма никаква гаранция, че трите паши ще са в моя ариал.
Колкото повече мисля по въпроса толкова повече се убеждавам, че предложената от мен формула в началото на темата е универсална и е чудесна отправна точка за пазарлък .
АРЕНДАТОРА ПОЛУЧАВА 28лв. ЗА ДЕКАР, А НИЕ ИСКАМЕ 8лв. ОТ ТЕЗИ ПАРИ КОЕТО ПРАВИ ТОЧНО 40лв НА КОШЕР.
Виждам и че резултатите от анкетата са точно в тази посока. Към този момент (пък и през цялото време беше така) отговорите от 20-40лв и 40-60лв общо събират над 60% така, че можем да кажем че 40 лв е средно аретметичното желание на участвалите. Приемам критиката, че не съм пуснал коректно сумите и трябваше да е 21-40 единя възможен отговор, а другия 41-60лв но за другия път ще знам. Сега някои които са искали 40 лв. са гласували за 20-40лв а други 40-60лв и резултата имаше вероятност да се поизкриви но това не се случи и предлагам да приемем 40лв. за отправна точка за пазарлък и започнем да я пропагандираме сред колегите като и оставаме с уговорката, че няма ясна наредба и не са ясни категорично всички условия и това е само сума която отразява нашите желания, но ще договаряме окончателно при ясни правила.