Какво стана с центрофугата?Пропуснахте , че на старите центрофуги проблема им е в цинка и евентуалните цинкови съединения попадащи в меда.
Това беше да ви разсее. Че както сте почнали някой ще "изпуши".![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Кой ти каза?На новите па крана им е нависоко и два бурканя остават вътре.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Бъдеща колежке ydim, не се разочаровай от списването на колегите–професионалисти. Те не са свикнали да си правят инвентара и пособията.Те просто си ги купуват –имат финикийски знаци,по–лесно е,всичко е марково .А и нещата опират и до известна сръчност.Който я няма –купува одма.Професионалистите са 99,98 % във форума,а хоби–пчеларите като нас–0,02 % .От тях има единици които си правят кошерите ,рамките и другите принадлежности и се опитаха да споделят ,но бързо им подрязоха крилете и те спряха да споделят.Не им обръщай такова внимание и за март подготви поне 20 сковани и обтелени рамки,нож и вилица за разпечатване,основи ,рамкоповдигач,було,пушалк и много кураж.Прочети всичко в темите ''Направи си сам'' ,не само тук.Ще намериш доста неща които са по– необходими на първо време от центрофугата.Не преставай да посещаваш форума,има и полезна страна.Това е от мен,ако намеря нещо ще ти го изпратя . .
ОК... Разбрах за пералните, бидоните и варелите.... Ще бъде закупена подходяща неръждавейкаНо не смятам да се препитавам с кошери.... Съжалявам, ако не разбирате, че 200лв... не те правят прост или умен
На този етап аз и кошерите не купувам, а ми ги подаряват... Имам доста по-съществени разходи, а приходи - скромно, така че смятам, че направат на центрофуга не е невъзможно, още повече разполагам с необходимия ресурс...(инструменти, заварчици и т.н.).
Благодаря все пак
Благодаря ... Не мисля да се отказвам... Обикновено,каквото почна го завършвамИмам малки технически познания и мисля, че няма да се затрудня, просто търсех съвети, за да не се допускат грешки, нормално е да задавам и тъпи въпроси при положение, че не съм на ти .... Чета постоянно (сдобих се презантикварникнижарници и с литературата, която препоръчвате), даже колегите вече им писна от мен....
Развесели ме... аз съм си споко... само днес да няма работа... ще дочета 1001 въпроса и ще изникнат 220 000 нови... В момента целта мие да набавя всичко необходимо... а междувременно се образовам, така да се каже...Ще видим... За сега е доста интересно, дори само запознаването с развитието и живота на пчелните семейства
Благодаря все пак!
За съжаление кошерите ще дойдат с пчелите - Дадан-Блат(за тях пишеше, че са лесни за обслужване, вертикални и май отговарят на климатичните особености на района ). За това не съм и поставила този въпрос. Но ако реша да ги сменям ще Ви попитам... Е акои мате идеи и съвети казвайте...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))