Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 100

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Ако имаше масово производство на центрофуги напарави си сам, щеше да има и тема във форума.
    Ами няма масово производство и не е необходимо. Само че у форума има няколко теми "Направи си сам", само в раздела за пчеларския инвентар са най-малко две, ако не ме лъже паметта и там има интересни неща. А и по времето , когато бяхме активни в тия теми, Администрацията на форума не толерираше пускането на нови теми за щяло и нещяло в сериозните раздели. Сега времената са по-други, ние също и модата повелява да се превъзнасяме по скъпи и лъскави неща. Хората, които правят нещо с ръцете си /особено ако не разполагат със супер дупер работилница/ ги усещат тия работи и затова си премълчават. Виж например през последната година колко човека са се престрашили да качат снимка на направен от тях кошер.
    А нищо чудно пък новата колежка да пусне такава тема и да ни удари у земята...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Технологиите толкова много се развиха , че е срамота да бъхтиш като идиот, а и изискванията към продукцията налагат да се ползват новите технологии. Имах дървен станок за разпечатване на 2 рамки и отдолу тавичка в която да капе меда, общо взето цялата стая се омазваше с мед, сега имам вана и е 10 пъти по-удобно да се работи с нея. Да не говорим и за новите центрофуги, няма завъртане на рамките, не въртиш на ръка като откачен, не се умирисва меда на железен окис и тн. Новите технологии облекчават труда и живота на човека.
    Даже за и виното вече използвам иноксови съдове, изхвърлих всички бурета, които ми омръзна два пъти в годината да изнасям и внасям от мазето, да опушвам, да мия и все си има дъх на старо буре..... и тн.
    Удоволствие е да се работи с качествени материали и техники.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Даже и за виното вече използвам иноксови съдове, изхвърлих всички бурета, които ми омръзна два пъти в годината да изнасям и внасям от мазето, да опушвам, да мия и все си има дъх на старо буре...
    Не ти вярвам, донеси да го пробваме!
    0899946746 Поздрави, Емо.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    ...
    Даже за и виното вече използвам иноксови съдове, изхвърлих всички бурета, които ми омръзна два пъти в годината да изнасям и внасям от мазето, да опушвам, да мия и все си има дъх на старо буре..... и тн.
    Удоволствие е да се работи с качествени материали и техники.
    Тъй-тъй, то с тия нови технологии натам отиват работите. Ний сме последното поколение дето се занимава в домашни условия с вино, ракия и тънки мезета. Последни мохикани, тъй да се каже или динозаври...
    Аз па, докат имах време, най-голям кеф преди гроздобера ми беше да наглася кацата и бурето, едното останало от единия ми дядо, другото-от другия. Мъка.
    Я кажете, да се разберем. За кошерите какъв акъл ще й даваме? ДБ или ЛР? Самоделки, или...?
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Наборе аз бих препоръчал лежак с магазини.Няма ротации няма роене,няма прехвърляне на рамки.Веднъж като натовариш(в зависимост от района) магазините,после само разтоварваш.....А дали самоделки,дали не....въпрос на "вкус"..Аз,например,реших да си направя два 25 рамкови лежака,за да изпробвам едно място(нов пчелин).Пробвах да дам да ми направят лежаците,но започнаха да ми казват как трябва да станат,не както аз искам...Та самоделка или не,бих избрал разумния вариант-дърводелеца да прави кошерите,тенекеджията да си прави центрофугите,пчелите да си правят меда..........

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Да препоръчваш, но да има на кой, сега ние си пишем и коментираме, а колежката явно е сърдита и едва ли ще попита нещо друго....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Да препоръчваш, но да има на кой, сега ние си пишем и коментираме, а колежката явно е сърдита и едва ли ще попита нещо друго....
    Филимонов, винаги когато се включи млада(начинаеща)колежка в дискусия. лигите ти потичат....през крачолите!
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Филимонов, винаги когато се включи млада(начинаеща)колежка в дискусия. лигите ти потичат....през крачолите!
    Добре, че е дъждовно времето и съм обул ботушите, иначе имаше да се хлъзгат хората покрай мен.....хахаха

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Братле,колежката сигурно си има и други ангажименти-вечеря,салата,деца......

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Не съм сърдита,колега

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •