Да, труд е, но пък си наясно постоянно как се развива семейството. Имам над 20 семейства и с натрупването на трудов стаж и практика, нещата са по-лесни. Някои трудови дейности вече доста са ми омръзнали, но труда по пчелите не е сред тях.
Да, труд е, но пък си наясно постоянно как се развива семейството. Имам над 20 семейства и с натрупването на трудов стаж и практика, нещата са по-лесни. Някои трудови дейности вече доста са ми омръзнали, но труда по пчелите не е сред тях.
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Една възрастна пчеларка ми е казвала, че пчелите обичат да им обръщаш внимание, още повече когато и им даваш , а не само им отнемаш.
И когато работиш бавно и спокойно и с любов......изтъркана фраза, ще речеш май ?
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Не,ще кажа "просто секс"...
Стремя се да ги отварям възможно най малко. Тази година минаха с 3 -4 отваряния ако не се броят рязането на строителни рамки и ваденето на мед. От летежа и строителната рака добивам представа какво става в кошера и не се налага да ровя гнездото. При всяко посещение на пчелина отделям по 30 мин. и оглеждам летежа на всеки кошер и ако има промяна правя преглед. Ако правя осведомителен преглед избирам 2-3 кошера и отварям само тях.
Испанските традиционни кошери представляват кората на корково дърво (т.е. от корк).
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))