Центрофугата както и другия пчеларски инвентар имащ досег с меда трябва да е от стомана 304 (18/10).Това е марката използвана в съдовете за хранителни продукти. По магазините са налични и центрофуги от стомана 430 за промишлени нужди. Дебелината на стените на предлаганите центрофуги е 0,5 мм. При самостоятелна изработка заваряването и е проблемно. Огъването на конуса за дъното е също нещо изискващо подходяща техника. При желание да се захванеш със собствена изработка е добре да се ползва ламарина поне 0,8 мм. Ъгловата предавка от шлайфер е добро решение за задвижване.
Аз, след като пресметнах плюсовете и минусите си поръчах каквото искам от Сърбия.
Приятно писане и смятане.
За истинската неръждавейка не е проблем да се измие и с горещ разтвор на сода каустик. Всичко органично "става на сапун". Включително и ръцете, ако попаднат в разтвора.
Успех в начинанието.