Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 87 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 861
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Ще го бъде Атанасов , ама на кой ще му пука !
    Еее как на кой .Феновете ще умрат спокойни ,като знаят какво ще се случи след 1 000 000 000 г.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Матеев прав си ,ама до някъде ! Нека си погледнем двора ( държавицата) ами то си е същото ! То са баджанаци ,шурей ,братовчеди до 9-то коляно ,само да стане дума за обществени поръчки , обществени търгове ,някоя сладка административна службица и реда е.......... безкраен ! А по мое мнение голяма част от изброеното също движи икономиката ,но и лапа,лапа грешни парици : мои ,твои европейски !
    Това е част от състезанието. Това са част от ПРАВИЛАТА НА НОВАТА ИГРА, някои от които са неписани и човек трябва да положи усилия, за да ги открие. Никой не ни е обещавал, че новата игра ще е по-лесна. Може би е малко по-справедлива (за някои), но може още много да се желае.

Като цяло човек трябва да осъзнае едно нещо - че независимо в какъв обществено-икономически строй живее, ВИНАГИ ЩЕ ИМА КОНКУРЕНЦИЯ между отделните хора. Винаги някой ще живее по-добре, а друг - по-зле. Винаги някой ще е по-добър в състезанието, а друг - по-лош. Няма как всички да са равни - такова нещо няма да се случи и след 1000 милиарда години. Това е пряко следствие от теорията на вероятностите и от нормалното (гаусовото) разпределение, което от време на време ви го напомням в този форум.

Та ако искате да сте по-добре от останалите - ами просто положете малко повече усилия от тях. В началото е трудно, но после става навик ..... и дори след време доставя удоволствие ......

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Коя ще бъде движещата сила при комунизма, или това ще бъде края /върха / на развитието? Не влагам ирония. Интересно ми е.
    Дори и при комунизма ще има някаква йерархия в обществото. Някои ще са по-големи комунисти от останалите.

За отделния индивид нещата няма да се променят - състезанието пак ще си остане, но с други правила. Може би няма да е за пари, а например за власт, уважение в обществото, правото да бъдете избран за командир на междугалактически космически кораб и т.н.

Докато има ограничени ресурси за нещо (а такива винаги ще има), дотогава ще има неравенство в обществото и някои ще получават повече от дефицитното нещо, а други - по-малко. И състезанието ще продължава .......
    А щом има състезание, значи има победители и губещи. И губещите винаги ще са недоволни, което ще създава завист, интриги, и техните преки последствия - престъпност, тероризъм и всичко останало - такива, каквито ги познавате и към днешна дата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    На 12 октомври написах , че париците са опапани предварително .
    Сега , някои се редят на опашка .
    Момчета , няма следварително.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ей набори ,то и аз бях член на бкп ,ама я се събудете.Сънищата свършиха.Винаги сме били последната дупка на сив.Ама щом вярвате -вярвайте си.Наистина е много трудно за приемане ,че живота ти е минал в някаква измислена система и труда ти е отишъл на вятъра.
    НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ЧЛЕН НА Б.К.П.–то ,поради простата причина ,че родителите ми фигурираха в статистиката на ''Народната власт'' като врагове на народа.Ти караш наборите си по партия да се събудят сега, с 26 години закъснение.А ти кога се събуди? 90 ,91 , или 95 година ? Кога прозря че нямаш келепир от Б.К.П.–то/ БСП–то/ ? Грешиш че сънищата са свършили .От 26 години са започнали розовите сънища за българина кандидат–демократ ,кандидат–европееца/макар че той е в Европата от 1334години/ и много от тези ,които сега му диктуват кога да кихне или пръдне ,не са били и загатнати като нации .Моят труд не е отишъл на вятъра ,защото не съм робувал на илюзии . Живота ми е бил борба, дори и сега .Ако ти си мислел, че си имал привелигеровано положение спрямо другите,като член наБ.К.П.–то,си е за твоя сметка .Наистина можеш да съжаляваш ,че труда ти е отишъл на вятъра да се доказваш пред ППО че си лоялен към майката –партия .А колкото до наборството, не ми се вярва много ,но ако си от времето на ''БEРЙОЗКА'' И СИ ХОДИЛ ТАМ ДА СИ ПИЕШ ''Столичная '' ,може и да сме набори .А сега наздраве с домашната .Няма по–добра от нея.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Дори и при комунизма ще има някаква йерархия в обществото. Някои ще са по-големи комунисти от останалите.

За отделния индивид нещата няма да се променят - състезанието пак ще си остане, но с други правила. Може би няма да е за пари, а например за власт, уважение в обществото, правото да бъдете избран за командир на междугалактически космически кораб и т.н.

Докато има ограничени ресурси за нещо (а такива винаги ще има), дотогава ще има неравенство в обществото и някои ще получават повече от дефицитното нещо, а други - по-малко. И състезанието ще продължава .......
    А щом има състезание, значи има победители и губещи. И губещите винаги ще са недоволни, което ще създава завист, интриги, и техните преки последствия - престъпност, тероризъм и всичко останало - такива, каквито ги познавате и към днешна дата.
    Не ми звучи изчерпателно, но ти благодаря за отговора. Все пак не можем да знаем в подробности как ще стоят нещата след 1 000 000 години.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ЧЛЕН НА Б.К.П.–то ,поради простата причина ,че родителите ми фигурираха в статистиката на ''Народната власт'' като врагове на народа.Ти караш наборите си по партия да се събудят сега, с 26 години закъснение.А ти кога се събуди? 90 ,91 , или 95 година ? Кога прозря че нямаш келепир от Б.К.П.–то/ БСП–то/ ? Грешиш че сънищата са свършили .От 26 години са започнали розовите сънища за българина кандидат–демократ ,кандидат–европееца/макар че той е в Европата от 1334години/ и много от тези ,които сега му диктуват кога да кихне или пръдне ,не са били и загатнати като нации .Моят труд не е отишъл на вятъра ,защото не съм робувал на илюзии . Живота ми е бил борба, дори и сега .Ако ти си мислел, че си имал привелигеровано положение спрямо другите,като член наБ.К.П.–то,си е за твоя сметка .Наистина можеш да съжаляваш ,че труда ти е отишъл на вятъра да се доказваш пред ППО че си лоялен към майката –партия .А колкото до наборството, не ми се вярва много ,но ако си от времето на ''БEРЙОЗКА'' И СИ ХОДИЛ ТАМ ДА СИ ПИЕШ ''Столичная '' ,може и да сме набори .А сега наздраве с домашната .Няма по–добра от нея.
    Наздраве ,ако се чувстваш обиден -извинявай.Доста съм търкал стълбите към Берьозка ,но аз пиех Поморие с кола.Сега се сещам ,че нямаше много места където ,можеше да се отиде .

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Наздраве ,ако се чувстваш обиден -извинявай.Доста съм търкал стълбите към Берьозка ,но аз пиех Поморие с кола.Сега се сещам ,че нямаше много места където ,можеше да се отиде .
    Малко уточнение –в заведението се влизаше директно от улицата ,без стълби.Предлагаха се само руски алкохолни питиета и различни марки уиски .Български не се предлагаха .Наборството отпада .Малък си .Коя ли година си си пил Поморието с количката ? Напротив,в Бургас имаше толкова много места да седнеш и да си пиеш питието.Ако тръгнеше от гарата по Александровска ,по 50 мл. да чукваш във всяко заведение,докато стигнеш до паметника ще си мъртво пиян .Да не говорим пък за сегашната Богориди .Може да си бил примерен комсомолец тогава и затова да си останал с впечатлението ,че няма местенца за разтоварване.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Отпечатъка на соца върху поколението. Интересно че срещам доста млади хора с много добри " спомени" за него . Има добри разказвачи явно.
    Между другото СИВ е Съвет за ИВ.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Добро утро на всички.
    Понеже темата се развива мисля, че ще ви е интересно да споделя една актуална информация. Ако сте чули вчера БТК се купи от един заможен българин за 730 млн. евро.
    Казва се Спас Русев. Ето кой е той:

http://frognews.bg/news_58424/Stroit...nik_do_London/
    Винаги може по-добре.

Страница 10 от 87 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •