Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 87 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 861
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от salash Виж публикацията
    Е дано тоя път да сме във вярната посока
    Е няма друг начин ,освен ако не се пръкне някой ленин ,дето вижда и чертае бъдещето .

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    1991г. Освобождаване на цените. Свинско месо от 5лв./кг става 25лв./кг. /До тогава нямаше даже и сол по магазините. Всичко беше скрито от съответните другари и се даваха манимални количества, срещу купони, колкото да оцелее електората./ В същото време, от 0,97лв. за 1 долар, в новоизлюпените частни банки курса стана 12-14лв. за долар.
    1992г. Долара стана 23лв.
    1995г. Долара става 50лв., а малко по-късно същата година 70лв. за долар. /По месеци и дати не мога да уточня. Много време мина./
    1996/97г. Долар 2000лв. / Прехода от максимума до фиксирането му на 2000лв. за 1 долар беше твърде кратък за да го отчитам. /
    Всичко това беше в следствие на обирджийски схеми подобни на сегашната с КТБ, но тогава никой не спомена за източване на банки, а само за фалит / по неведоми причини свише /, не че сега има някакво развитие по въпроса с КТБ.
    Казано по друг начин: При :Лява ръка десен джоб”- дясната ръка не реже лявата. Вместо това ОРГАНИЗИРАХА хиперинфлация / Цените на едро бяха по-високи от цените на дребно /
    (изм.,ДВ,бр.38 от 1994 г.,бр.59 от 1995 г., бр.33 от 1996 г.,бр.16 и 44 от 1997 г.)
    Месечен доход Данък
    до 50000 лв. необлагаеми
    от 50001 лв. до 60000 лв. 20 % за горницата над 50000 лв.
    от 60001 лв. до 80000 лв. 2000 лв. + 22% за горницата над 60000 лв.
    от 80001 лв. до 160000 лв. 6400 лв. + 24% за горницата над 80000 лв.
    от 160001 лв. до 320000 лв. 25600 лв. + 28% за горницата над 160000 лв.
    от 320001 лв. до 640000 лв. 70400 лв. + 32% за горницата над 320000 лв.
    от 640001 лв. до 1280000 лв. 172800 лв.+ 36% за горницата над 640000 лв.
    над 1280000 лв. 403200 лв. + 40% за горницата над 1280000 лв.

При 160 000 лв. което са 80 долара, плащаш данък 3,2 долара + 40 долара = 43,2 долара.
    За теб остават 36,8долара.
    Когато долара беше 50-70лв. Тази данъчна таблица се търпеше. Но при 2000лв./долар. ???
    Преди падането на Виденов Иван Костов твърдеше, че всеки идиот може, да управлява като води до обедняване и го доказа през четири-годишното си управление. Горната данъчна таблица, непроменена през управлението на Костов /Вечна му политическа памет/, доведе до по-голямо обедняване от хиперинфлацията.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Едно време хем ни доиха,хем хранехме,но поне за храненето получавахме.А сега само ни доят,доят,доят-28 пъти + един......
    Ачка,хубаво е да уточним кой ни дои сега 28 +1 /февруари/ и 30+1 другите месеци на годината.Преди ,89 година давахме яко само на един,но и яко вземахме от него .Бяхме богопомазаните в СИВ / да го преведа за по–младите –Съюз за икономическа взаимопомощ/ в соц. лагера.Дори Г.Д.Р.–то нямаше тези привелегии/макар и да бяха лицето на соца пред Запада / които имахме ние.А сега само ни доят,както казваш ти ,ежедневно.А видят ли ни приведени на 90 градуса /а ние сме все така вече 26 години/ жална ни майка .Всеки който ни докопа .Путин не ни е виновен.''Каквото посееш ,това ще пожънеш .''

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега ,давай напред ,стигни до момента ,когато при Иван Костов заплатата от 5 долара стана 100 долара.Ха Ха ха Иван Костов е толкова лош ,колкото е добър Тодор Живков.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013

Политика

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Колега ,давай напред ,стигни до момента ,когато при Иван Костов заплатата от 5 долара стана 100 долара.Ха Ха ха Иван Костов е толкова лош ,колкото е добър Тодор Живков.
    Данъците при Костов смъкваха 100те долара много. Не хваля Живков, а плюя на сегашната мафия ВКЛЮЧИТЕЛНО И КОСТОВ !!!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    .Дори Г.Д.Р.–то нямаше тези привелегии/макар и да бяха лицето на соца пред Запада / които имахме ние.
    Ей набори ,то и аз бях член на бкп ,ама я се събудете.Сънищата свършиха.Винаги сме били последната дупка на сив.Ама щом вярвате -вярвайте си.Наистина е много трудно за приемане ,че живота ти е минал в някаква измислена система и труда ти е отишъл на вятъра.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Данъците при Костов смъкваха 100те долара много. Не хваля Живков, а плюя на сегашната мафия ВКЛЮЧИТЕЛНО И КОСТОВ !!!
    Завиждам ти ,аз още не съм измислил кой да плюя.Ако решиш да правиш революция най вече национализация ,свиркай на лични.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Два-три дена ме нямаше (много работа) и гледам бая сте се разпалии. Та нека и аз да си кажа мнението по въпроса - все пак съм живял и в двете системи и доста добре познавам всички плюсове и минуси и на двете.

Та аз мисля, че най-голямата разлика мецду социализма (комунизма) и капитализма (пазарната икономика) е в това КОЙ ДВИЖИ ИКОНОМИКАТА. Политиците ги забравете - те са курви и в двете системи. Те са курви във всички обществено-икономически системи, които човешкото общество е пробвало. Според мене обаче е важно КОЙ ДВИЖИ ИКОНОМИКАТА. Икономиката е първична - тя е в състояние да промени политиката и го е правила много пъти в човешката история.

Та в социализма икономиката се движеше от ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА. Директори на предприятия ставаха разни некадърници - разни "наши хора" - роднини, приятели, партийни членове, и всякакви други некадърници. В пазарната икономика ръководители на предприятия стават тези, КОИТО УСПЕЯТ ДА ГО ЗАВОЮВАТ ТОВА ПРАВО - със знания, опит, интелектуален потенциал, начин на разсъждение и т.н., в РЕАЛНА КОНКУРЕНЦИЯ с други себеподобни, драпащи към върха.

В социализма успяват само "наши" хора, но с дейноста си провалят обществото и икономиката като цяло.
    В пазарната икономика всички имат НАИСТИНА РАВЕН СТАРТ И РАВЕН ШАНС, но успяват САМО НАЙ-ДОБРИТЕ. Те може и да забогатеят, с което си навличат зависта и омразата на всички останали, но обществото като цяло ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, че икономиката се управлява от НАИСТИНА НАЙ-ДОБРИТЕ.

На практика през 20-ти век се проведе едно СЪСТЕЗАНИЕ на двете обществено-икономически системи. Ами победи ПО-ДОБРАТА. Говорим за системите като цяло - не говорим за отделния индивид, който в социализма може и да се е чувствувал по-добре, а сега по-зле, но това е негов личен проблем, а не проблем на обществото като цяло.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ей набори ,то и аз бях член на бкп ,ама я се събудете.Сънищата свършиха.Винаги сме били последната дупка на сив.Ама щом вярвате -вярвайте си.Наистина е много трудно за приемане ,че живота ти е минал в някаква измислена система и труда ти е отишъл на вятъра.
    Член на БКП /БСП/ и други не съм бил няма и да бъда, понеже съм неспособен да направя разлика м-у българска политическа партия и мафия. През 1989г. ходих до ГДР през Унгария и Чехословакия. В Унгария цените бяха високи. В чехия магазините бяха претъпкани със стока и чувах комнтари на български, че витрините са подредени като за изложба/ моето мнение беше същото, в същото време ако влезеш в магазина ще бъдеш единствения /в България опашките бяха задължителни/. Цените бяха ТРИ ПЪТИ по ниски от българските /пиша за хранителните магазини/. В ГДР цените бяха САМО ДВА пъти по- евтини от българските /Също визирам хранителните стоки, цените на другите стоки бяха съизмерими/. Не ми беше лесно да изляза. Може би защото не членувах в БКП, може би заради голямата екскурзия тогава, но най-вече заради безхаберната система властваща тогава.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Два-три дена ме нямаше (много работа) и гледам бая сте се разпалии. Та нека и аз да си кажа мнението по въпроса - все пак съм живял и в двете системи и доста добре познавам всички плюсове и минуси и на двете.

Та аз мисля, че най-голямата разлика мецду социализма (комунизма) и капитализма (пазарната икономика) е в това КОЙ ДВИЖИ ИКОНОМИКАТА. Политиците ги забравете - те са курви и в двете системи. Те са курви във всички обществено-икономически системи, които човешкото общество е пробвало. Според мене обаче е важно КОЙ ДВИЖИ ИКОНОМИКАТА. Икономиката е първична - тя е в състояние да промени политиката и го е правила много пъти в човешката история.

Та в социализма икономиката се движеше от ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА. Директори на предприятия ставаха разни некадърници - разни "наши хора" - роднини, приятели, партийни членове, и всякакви други некадърници. В пазарната икономика ръководители на предприятия стават тези, КОИТО УСПЕЯТ ДА ГО ЗАВОЮВАТ ТОВА ПРАВО - със знания, опит, интелектуален потенциал, начин на разсъждение и т.н., в РЕАЛНА КОНКУРЕНЦИЯ с други себеподобни, драпащи към върха.

В социализма успяват само "наши" хора, но с дейноста си провалят обществото и икономиката като цяло.
    В пазарната икономика всички имат НАИСТИНА РАВЕН СТАРТ И РАВЕН ШАНС, но успяват САМО НАЙ-ДОБРИТЕ. Те може и да забогатеят, с което си навличат зависта и омразата на всички останали, но обществото като цяло ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА, че икономиката се управлява от НАИСТИНА НАЙ-ДОБРИТЕ.

На практика през 20-ти век се проведе едно СЪСТЕЗАНИЕ на двете обществено-икономически системи. Ами победи ПО-ДОБРАТА. Говорим за системите като цяло - не говорим за отделния индивид, който в социализма може и да се е чувствувал по-добре, а сега по-зле, но това е негов личен проблем, а не проблем на обществото като цяло.
    Къде се крие разликата м-у партийщина и шуробаджинащина щото съм късоглед и не я виждам?

Страница 8 от 87 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •