Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 100

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Клипове много, но трудно бих могла да ги оценя, дали сниманото е правилно или не... Предимство на литературата по темата...
    Още повече, че тук във форума в една от темите, свързана с отводките, беше публикуван клип с коментар "как не трябва да се прави" , а в страницата под клипа като се зачетеш и ако си като мен - нищо незнаещ, лаик в областта, най-вероятно ще си кажеш "лелелеле какъв майсторлък демонстрира" .

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ydim Виж публикацията
    Клипове много, но трудно бих могла да ги оценя, дали сниманото е правилно или не... Предимство на литературата по темата...
    Още повече, че тук във форума в една от темите, свързана с отводките, беше публикуван клип с коментар "как не трябва да се прави" , а в страницата под клипа като се зачетеш и ако си като мен - нищо незнаещ, лаик в областта, най-вероятно ще си кажеш "лелелеле какъв майсторлък демонстрира" .
    Радвам се, че и колежки стават пчелари. За водата слагате едно бидонче с канелка да капе на нещо. Инвертара, който ти трябва за начало е рамкоповдигач,пушилка,було ,центрофуга 3-4 рамкова( плодникови рамки) вилица за разпечатване и много желание и любовкъм пчелите!
    Сигурна ли сте, че не сте алергична?

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Алергии нямам никакви... Веднъж ми се случи алергична реакция, но по-скоро от стрес...
    Вода....бидонче....мисля рекичка с езерце да правя, поне такъв е проекта... градинката живот и здраве на пролет ще се оформи... сега е здраво копане.. и куп идеи (3та лопата купувам ).
    По темата за центрофугата, имам една стара пералня няма ли как да я пригодя,някакви идеи и сламки, ако може

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    По темата за центрофугата, имам една стара пералня няма ли как да я пригодя,някакви идеи и сламки, ако може
    Центрофуги има достатъчно модели на пазара. Има голямо разнообразие от модели и цени. Примерно има ръчни центрофуги към за 400 лв за 12р магазинни или 4 големи ДБ, или ако ти е по-широко ололо врата - електрически за около 1000 лв за 24р магазинни/ЛР или за 12ДБ (останалите 12 места побират само по-малък размер рамки)

Има и втора употреба - 3/4 рамкови ръчни за около 150 лева (цената за един кошер). Центрофугите обикновенно са неръждавейка и дори да са били ползвани 50 години преди теб, пак нищо им няма. Това е най-скъпия инвентар, който вероятно някога ще ти се наложи да купуваш.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Автор
    Регистриран
    22.10.2015
    Пчеларски район
    Кнежа
    А да попитам , как да третираме центрофуга ако сме я взели втора ръка ?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Емко Виж публикацията
    А да попитам , как да третираме центрофуга ако сме я взели втора ръка ?
    Кой както предпочита. Има автомивки, може и вкъщи с натриев хипохлорид, амонячна вода или някаква друга белина/дезинфектант. Няма да остане и помен от петънце - било то восък или прополис.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Защо се учудвате на това?Хората вкарват в кошерите си цялата Менделеева таблица,бойни отровни вещества и какво ли още не,но иначе си продават меда за ЧИСТ НАТУРАЛЕН.А вие за една ръжда сте седнали да се претеснявате.

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Благодаря... явно ще е втора употреба... ще падне търсене
    Надявах се на "направи си сам", но каквото - такова...

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Благодаря... явно ще е втора употреба... ще падне търсене
    Надявах се на "направи си сам", но каквото - такова...
    Че ще е втора употреба,втора ще е .Ако си момиче –техничарче ,можеш и сама да си я направиш.Трябва да можеш да работиш с електрожен/да го имаш /,да имаш спокойна ръка т.е. да не трепери,елактроди 1,5 / има ги в магазините/ бяло ,ако намериш 1 ,0 още по–добре ,ламарина–бяла .Фирма, където да ти завъртят ламарината на размер по валците за да имаш цилиндъра и от там си ти –заварки ,заварки........ Перална не става,диаметъра не стига,дълбочината е малка.В този форум,при пчеларски пособия или нещо подобно,в направи си сам ,един ентусиаст беше събрал всичко което можеш да си го направиш.Няма го от 2–3 години тук.Потърси, аз също ще потърся и ще ти пиша.Виждам че не си '' намазан пехливанин'' и търсиш минималните разходи.Похвално е.Много от инвентара можеш да си го направиш сама/ако си техничарче/ или с помощта на близкия до теб.Замислила си една пчеларска идилия–рекичка,езерце.Наб егни на пчелните с–ва сега и после на итериора.

Наблюдател
    Регистриран
    17.11.2015
    Благодаря за отговора!
    Да кажем, че имам известни умения, а и половинката до мен също!
    И със заварките ще се справим, остава някоя схемичка.... нещо, за да се почне отнякъде....

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •