Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 861

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Дамянов ,така си учил ,така си чувал и няма начин да имаш друго мнение.Да напомня ,че една система фалира.Една империя фалира.Фалира СИВ.Фалира България /справка : Жан Виденов / ,а ти не вярваш ,че заводите са фалирали. Е ,да някои може да са умишлено фалирани ,защото другарите трябваше да си подсигурят бъдещето. Незнам аз предубеден ли съм или не съм ,от гледна точка финансови възможности за мен няма голяма разлика от преди и сега.За другите възможности просто не може да става сравнение. Още нещо -аз съм патриот ,но не от тези ,които мразят Турция а обичат Русия.Аз обичам само България.
    Нали ти казах, мога да съдя по учебниците и по информацията която е стигнала до мен.
    За гладните години на соца съм слушал само разкази, а по книгите почти нищо не пише.( Говоря за 50-60-та )
    От разкази на хора много високо в управлението, съдя какво се е случвало в началото на прехода.
    Първо са ни избрали възможно най-грубия начин за преминаване от една система в друга. Оставяш всичко старо да фалира и продаваш каквото можеш, а после градиш на чисто.
    Замисли се, кой завод е нямало възможност да се запази. Честно...в момента не мога да се сетя дори за един, но предполагам, че има все някой измислен.
    За едно производство са нужни:
    - Управление
    - Материална база
    - Суровина
    - Човешки ресурси
    - Пазар

Най-трудното от изброените е човешки ресурс. Може и да не ти се вярва, но са нужни адски много време и пари за един човек да се образова и да натрупа опит.
    Какво направихме ние - готови кадри ги накарахме да работят каквото намерят и на произвола. Кой завод не е бил обезпечен със средно училище по специалността? Кой завод е бил без висшето образование зад него?

Каква възможност си нямал, а сега имаш? 100 HD канала?
    Да, имало е доста хора който са по-добре при демокрацията и то защото соца не им е предлагал възможност за по-високи доходи. Това са точно най-ценните кадри и за общо нещастие, голяма част от тях са прецакани и днес.
    Не съм фен на една или друга система, а гледам кое работи и кое не и къде са грешките. Изобщо не милея по Русия или да мразя Турция. Обичам си България, но...всичко тук става с клизма и трябва да си голям непукист за да постигнеш нещо.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Нали ти казах, мога да съдя по учебниците и по информацията която е стигнала до мен.
    Ето тези неща никога няма да влязат в учебниците, или в масовата преса, защото най лесно е да манипулираш разкрачен народ. С единия крак в соца с другия крачи в бизнеса.

"През 45-годишното си съществуване комунистическият режим в България е фалирал два пъти - през 1960 и 1987 г., и още един път е бил на крачка от фалита през 1978 г. За да скрие първата катастрофа и да изплати част от натрупания необслужваем дълг към Съветския съюз, генералният секретар на Българската комунистическа партия (БКП) Тодор Живков еднолично и без да уведоми нито правителството, нито партийното ръководство, е продал на Москва стратегическия златен резерв на страната, натрупан до 9.ІХ.1944 г."
    "През самата 1990 г. политическите наследници на Живков съобщиха официално за фалита на държавата, като тогавашният премиер Андрей Луканов обяви едностранно мораториум върху плащанията по външния дълг, който се оказа над 10 млрд. долара и за който българските граждани не подозираха."

Ето и линк http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/..._na_komunizma/

Ще си позволя и един съвет към младите колеги. Оставете родителите си да живеят със своята носталгия по отминалата младост, която свързват със соца, направте така че и вие да се връщате един ден към своята младост и да казвате "Ето това аз съм го създал с труд и акъл." Дядовците ни мразеха комунизма, бащите ни го харесват, ние градим свой собствен живот.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Ето тези неща никога няма да влязат в учебниците, или в масовата преса, защото най лесно е да манипулираш разкрачен народ. С единия крак в соца с другия крачи в бизнеса.

"През 45-годишното си съществуване комунистическият режим в България е фалирал два пъти - през 1960 и 1987 г., и още един път е бил на крачка от фалита през 1978 г. За да скрие първата катастрофа и да изплати част от натрупания необслужваем дълг към Съветския съюз, генералният секретар на Българската комунистическа партия (БКП) Тодор Живков еднолично и без да уведоми нито правителството, нито партийното ръководство, е продал на Москва стратегическия златен резерв на страната, натрупан до 9.ІХ.1944 г."
    "През самата 1990 г. политическите наследници на Живков съобщиха официално за фалита на държавата, като тогавашният премиер Андрей Луканов обяви едностранно мораториум върху плащанията по външния дълг, който се оказа над 10 млрд. долара и за който българските граждани не подозираха."

Ето и линк http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/..._na_komunizma/

Ще си позволя и един съвет към младите колеги. Оставете родителите си да живеят със своята носталгия по отминалата младост, която свързват със соца, направте така че и вие да се връщате един ден към своята младост и да казвате "Ето това аз съм го създал с труд и акъл." Дядовците ни мразеха комунизма, бащите ни го харесват, ние градим свой собствен живот.
    КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ (1878–1908)
    Монета от 1лв
    Ag 835/1000 Тегло – 5 г

ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ (1908–1916)
    Монета от 1лв (1910г - 1916г)
    Ag 835/1000 Тегло – 5 г

Монета от 1лв (1923г)
    Al-Zn-Cu-сплав Тегло – 1.5 г

Монета от 20лв (1930г)
    Аg 500/1000 Тегло – 10 г

Тоест, 1лв от 1978 струва почти колкото 20 лева от 1930. Я...някой се е заигривал с монетния двор.
    Мога да ти покажа реалната стойност на 1лев през годините и да видиш кога как и кой е пипал, но нямам в момента толкова свободно време, че да го сметна на ръка. Това ми беше по-лесно и смятам, че ще ме разбереш.
    Виж цифрите от твоя линк и погледни колко години са ни трябвали, че да стигнем 88-ма. Доколкото помня имаше проблем и 1987-ма се смяташе в дойче марки. Всичко това съм го смятал на ръка в университета, но кой да ги помни цифрите :D
    А ако прочетеш цялата статия, то ще намериш, че в края на 80-те е имало 200 тона златен резерв. Миналата година е бил 40 тона. -> http://www.bolgari.net/todor_zhivkov...sr-el-834.html
    За соца не ми е жал, жал ми е за труда и живота на тези преди мен и че всичко е заграбено и занемарено. Ако дръпна чертата, сигурно ще съм на минус от соца, заради отнета земя, но пък и от царско 3-4-ма дядовци съм вътре и все доброволци. От демокрацията чакам резултатите, но мача е в първо полувреме.

Направо нова тема трябва да се направи, че много далеч отидохме от пчелите.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Виж цифрите от твоя линк и погледни колко години са ни трябвали, че да стигнем 88-ма.
    От 1988 до 1998, икономиката е над 90 % държавна, сравнение има смисъл да се прави след 2000. Та след 2000 ни трябваха 4 години за да достигнем БВП на 1988, а в следващите 10 постигнахме почти двойно по-висок.

Комунизма успява само в пчелния кошер и Китай. За второто не е сигурно.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    От 1988 до 1998, икономиката е над 90 % държавна, сравнение има смисъл да се прави след 2000. Та след 2000 ни трябваха 4 години за да достигнем БВП на 1988, а в следващите 10 постигнахме почти двойно по-висок.

Комунизма успява само в пчелния кошер и Китай. За второто не е сигурно.
    Съгласен Соца няма да се върне защото е неефективен, но в кошера е планова демокрация с лек вкус на соц
    Да, разрушихме къща и постоихме колиба, а после ни трябваха години, че да излеем отново основите.
    Другите неща ще ти ги обясня на бира, че с кафето ще се задавиш
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да, разрушихме къща и постоихме колиба, а после ни трябваха години, че да излеем отново основите.
    В друг вариант :не може 50 години да бягаш в грешната посока ,после да хванеш вярната и да се чудиш защо хората са толкова напред.

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    Е дано тоя път да сме във вярната посока

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •