Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 861

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Най-вече нямаше информация и ние не знаехме какви домати ядем. Носил си китайски обувки и дрехи. Я си спомни китайските кецове с които израснахме, китайските инструменти Диамант за китайските дрехи и тн. Роден съм 1960 г. и си мисля че знам и за двете системи.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Най-вече нямаше информация и ние не знаехме какви домати ядем. Носил си китайски обувки и дрехи. Я си спомни китайските кецове с които израснахме, китайските инструменти Диамант за китайските дрехи и тн. Роден съм 1960 г. и си мисля че знам и за двете системи.
    Защо да не сме имали информация за доматите? Ами аз съм минал по целия им път - от градината в някое ТКЗС, където ги беряхме и редяхме в щайги, като ябълки - еднакви, обърнати с дупетата надолу и хартия около вътрешния борд на щайгите, после на палетата и на пристанището, където се товареха за СССР. Не си ли ходил по бригади? Колкото до китайските стоки тогава - внасяха се само малко и то с перфектно качество. Аз например и сега си спомням качественото китайско памучно бельо, което румънците мъкнеха със сакове през годините на Чаушеско, продаваха в града ни и пълнеха саковете с кашкавал, салам и сирене, че ги беше налегнал див азиатски глад. А иначе опит дал господ - имам десет години аванс пред теб.
    Няма идеална система, всяка си има плюсовете и минусите. За мен по-добра е тази, която дава сравнително нормален живот на народа. Защото да унищожиш образователната, здравната и културната система на една страна, да затриеш всякакво родно производство, за да се превърнеш в придатък на големите преуспели държави, да имаш 5% супер богати и 90% на ръба на бедността не е особено добро постижение за 25 години.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    където ги беряхме и редяхме в щайги, като ябълки - еднакви, обърнати с дупетата надолу и хартия около вътрешния борд на щайгите, после на палетата и на пристанището, където се товареха за СССР. .
    Точно така ,пращахме им всичко хубаво ,за нас каквото остане ,ако изобщо остане.Спомнете си указа за самозадоволяване.Спомнете си и на какви цени купувахме нашите стоки тук и на какви там.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    На кое казваш нормален живот. Да бъдеш крепостен селянин. Сложи ръка на сърцето и ми кажи бяхме ли крепостни. Непрекъснато ни промиваха мозъците колко супер заводи имаме каква качествена стока произвеждаме и като паднаха строго охраняваните граници лъсна колко сме назад. Всички искаха и да избягат на запад, да знаеш някои да е избягал от Германия в България. Впрочем сетих се за Дин Рид. Западна германия правеше Мерцедеси, а източна Трабанти Какво унижение за най-инженерната нация в света

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    . Защото да унищожиш образователната, здравната и културната система на една страна, да затриеш всякакво родно производство, за да се превърнеш в придатък на големите преуспели държави, да имаш 5% супер богати и 90% на ръба на бедността не е особено добро постижение за 25 години.
    Щях да спирам ,но да ме извини колегата ,ще използвам неговите дописани думи.Не е постижение ,защото всички си мислехме за мирен преход .Няма такова нещо ,промените са повече от революционни.Същите са били и след турското робство и след 1944г.Нещастието на България е ,че за 100 г.три пъти почва от нулата.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Щях да спирам ,но да ме извини колегата ,ще използвам неговите дописани думи.Не е постижение ,защото всички си мислехме за мирен преход .Няма такова нещо ,промените са повече от революционни.Същите са били и след турското робство и след 1944г.Нещастието на България е ,че за 100 г.три пъти почва от нулата.
    Да, всяка смяна на системата е революция. И слава Богу прехода наистина беше мирен. Само че попрочети малко какво е постигнала България за 25г след освобождението от турците и за 25 г след 44г и какво постигна сега за 25г и ще ти се доплаче!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Да, всяка смяна на системата е революция. И слава Богу прехода наистина беше мирен. Само че попрочети малко какво е постигнала България за 25г след освобождението от турците и за 25 г след 44г и какво постигна сега за 25г и ще ти се доплаче!
    ДА да ,едното съм го чел другото съм го видял. Прехода бил мирен ,да сещам се за Чили.Там ги искараха на стадиона и прехода мина бързо.Чел ли си къде са сега.Хайде карай ,нито аз ще те убедя ,нито ти мен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •