Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
tsc1 кажи в кои години на социализма е имало бонлук по магазините. Да идеш и да си купиш без проблеми телевизор, пералня, бойлер или кошарка за бебето. За качеството не ми се говори, щото в болшинството от случаите си купувахме нещо което не става за нищо и после го доработвахме.
Боллук не е имало, няма защо да си кривим душите. Но и празни магазини преди 91г не помня. Имаше дефицитни стоки, предимно вносни, за които се чакаше ред. Но пък имаше и ред. За сметка на това нямам спомен за просяци, за ровещи по кофите интелектуалци или събиране на помощи за лечението на някое детенце. Нямам спомен да съм ял вносни домати и чушки или да съм носил китайски обувки. Хората живееха скромно, но нямаше фрапища бедност, глад и най-вече тая тотална неграмотност и изпростяване. Имахме собствена промишленост - машиностроене, електроника, химическа, лека и хранително-вкусова. Стоките ни не бяха върха на качеството, но отговаряха на тогавашните стандарти и добре се пласираха в СИВ. На тази тема може много да се пише, но реална оценка могат да дадат само хората, живели по тези времена и в новите такива. Тези, които имат реална база за сравнения и не са обременени от политически предрасъдаци.