Благодаря! А по основния въпрос какво мислиш? Киселината дали ще увреди кристала?Интересна е контактната площ за подаване на енергия към него.
Пишат да се ползва чиста вода.Тука някъде е "заровено кучето".
Благодаря! А по основния въпрос какво мислиш? Киселината дали ще увреди кристала?Интересна е контактната площ за подаване на енергия към него.
Пишат да се ползва чиста вода.Тука някъде е "заровено кучето".
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Аз не съм много сигурен дали с тези изпарители ще можем да изпаряваме оксалова киселина. Корпуса от пластмаса няма да помогне. Проблемът се състои в това, че кристала работи на много висока честота. Мисля че някъде попаднах на числото 7 MHz, но не си спомням къде беше. При такава висока честота няма да има проблеми с пчелите - те просто няма да я чуват. Проблем обаче ще има с излъчващата повърхност. Тя в никакъв случай не трябва да се покрива с някакъв защитен лак или пластмаса, защото вибрациите няма да минат през тях. Тя трябва да си е гола - такава, каквато е произведена. Би могло да работи посредством залепянето на допълнителна метална пластинка, но киселината трябва да има директен контакт с нея, а това ще доведе до разяждане.
Има и още нещо - това е нивото на слоя вода, който трябва да се намира над излъчвателя. Това ниво се контролира - не случайно на всички видове излъчватели има датчик, който се намира на около 2 сантиметра над нивото на излъчвателя.
Според мене единственото разумно решение е самият излъчвател да бъде консуматив. Тоест да се използва час-два или колкото там работи с киселина без да се повреди, и след това да се слага нов излъчвател. Ако цената му е само няколко лева и издържа например 1 час, не си струва да правим каквито и да било други усложнявания или инвестиции в разработка на нещо по-надеждно. Просто подменяме изгорелите излъчватели и продължаваме да работим.
Дрън дрън та пляс пак говорим без да ЗНАЕМ. Оксаловата киселина при нагряване над 300 градуса се превраща във въглероден двуокис и мравчена киселина , която се използва зимно време въглеродния двуокис пада на дъното. Над 400 градуса ОК се превръща в токсични газове, които тровят семействата. Прословутата пушилка е детска играчка за аквариуми със златни рибки. ЧЕТИ! ЧЕТИ!
Не разбрах дали поста ти е насочен към мен, но за да не си в заблуждение ОК започва да отделя мравчена киселина, въглероден диоксид, въглероден оксид и вода още над 189 градуса.
http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/si...+@rel+144-62-7
http://www.ebay.com/itm/Oxalic-Acid-...item4d3a8cc7c3
“One of the problems with some vaporizers is that they get too hot too quickly and decompose, rather than evaporate the acid.” … “In the CRC Handbook of Chemistry and Physics we find that upon heating oxalic acid, the water of hydration boils off first, then at 315°F the oxalic acid starts to sublime (go directly from solid to vapor), and finally at 372°F any oxalic acid which has not yet sublimed decomposes to formic acid and carbon monoxide.” scientificbeekeeping.com
Винаги може по-добре.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))