Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 83

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от мухозол Виж публикацията
    Не знам това чудо дали е полезно. Но знам, че тъпчем пчелите с всички боклуци, които се сетим. И аз го правя. Нещо интересно, в Плевен до клуба на пчеларите, на подпорна стена от бетон, вече над 10-15 години живеят пчели и нямат акари, няма ноземи и са живи. Все ми се струва, че най-големите вредители ще излезем ние.
    Самият факт, че си бръкнал в кошера с мръсните си ръце по каквато и да е причина (преглед, разместване на пити с цел подредба, щото така си преценил или още по-лошо, за да лишиш пчелите от част от хранителните им запаси) си е вече сериозна намеса в нормалния им живот. От тук нататък тази намеса трябва да се компенсира по някакъв начин, т.е. там където си изцапал трябва да си го изтриеш. Та затова нашите пчели не са здрави, като тези в бетонната стена. Последните нямат нужда от лекарства, тъй като никой не е бъркал в кошера им преди това

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Самият факт, че си бръкнал в кошера с мръсните си ръце ....
    Това го правят само "новобранците" и "професионалистите с ръкавиците". Чиста ръкавица?!
    Ръцете се мият с твърд, домашен сапун с много сода,без аромат.В краен случай с "каша" за силно замърсени ръце в, която има много сода и е "икономисан" аромата. Следващата стъпка е да се натрият ръцете с маточина.С така подготвени ръце се работи най-безболезнено.
    Повдигача периодично се обгаря с газова горелка , пистолет с горещ въздух , оксижен.Каквото има под ръка.
    Нуждата от "компенсации" силно намалява.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •