Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 17 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 164
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има.
    Да не ставам адвокат на Матеев ,но твърдението за 20кг. среден добив се отнася за цяла България.За да няма подигравителни намеци ,"многодобивниците " да пускат някоя подробност в помощ на нискоефективните пчелари.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Не смятам, че сега е момента да говорим за големите добиви тъй като и без това цената пада!Ако повечето колеги намерят Граала на добива цената хептен ще се срине.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    [QUOTE=ch.atanasov;75953]
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има. QUOTE]Да не ставам адвокат на Матеев ,но твърдението за 20кг. среден добив се отнася за цяла България.За да няма подигравителни намеци ,"многодобивниците " да пускат някоя подробност в помощ на нискоефективните пчелари.
    Едно от решенията е подвижното пчеларство. Средния добив от 20 килограма може да се умножи по три. При мен тази година средния добив е около 40 килограма /15-18 кг. от рапицата-студено време и 20-25 кг. от слънчогледа, радостта трая само 10 дни и после жегата му разказа играта/.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    За мен добрите резултати идват от съобразяването с комплекс от фактори. Като се почне от избора на място за пчелина и се стигне до техника на работа. При мен "чалъмът" е в това да направя реална оценка на всички фактори и си преценя възможностите (мойте и на пчелите) какво мога да постигна и къде е чертата която трябва да тегля и да не преминавам.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Ето така се прави. https://www.youtube.com/watch?v=JB0OPxF2Kzk

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    да Ви попитам старите/опитните пчелари: правите ли селекция, .т.е произвеждате ли си Вие собствени майки от кошери, които са дали най-високи добиви, следите ли този показател при селекцията...аз този сезон си купих 9 купешки майки, от които 6 приеха...догодина ще ги наблюдавам как протича медосбора при тези отводки с купешките майки, дано всичко е ок, в противен случай много лошо - ще трябва сам да се науча да си правя майки от най-елитните/трудолюбиви ми семейства.....при тези лицензираните майкопроизводители следи ли се за селекцията на майките по показателя медосбор??

Колега Илиев, "лицензираните" производители, нямат капацитет да задоволят дори една десета от потребностите на пчеларите. Сам прецени, дали правят каквато и да е селекция. А за това което питаш, аз лично да. Произвеждам си майки от семействата дали най-добри добиви.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Тази година имам едно семейство, на което малко закъснях с разширяването. Отварям го и вътре бъка от пчели, висят на бради и мързелуват. Бях сигурен, че ще има роеви маточници, но нямаше. Сложих му корпус и се чудех дали ще им е достатъчен, а те едвам го напълниха.

Сега си мисля, че майката е порода мангустика, прави много деца, ама мързеливи. Толкова ги мързи, че даже не се и роят.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ето така се прави. https://www.youtube.com/watch?v=JB0OPxF2Kzk
    Абе не знам дали така се прави, но ми стана интересно къде работи "домнул Чаушеску"... и какви са тези дупки на капаците дето ги затулят с камънье...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Тази година имам едно семейство, на което малко закъснях с разширяването. Отварям го и вътре бъка от пчели, висят на бради и мързелуват. Бях сигурен, че ще има роеви маточници, но нямаше. Сложих му корпус и се чудех дали ще им е достатъчен, а те едвам го напълниха.

Сега си мисля, че майката е порода мангустика, прави много деца, ама мързеливи. Толкова ги мързи, че даже не се и роят.
    За да прикриеш твоя мързел изкара пчелите такива. Закъснял малко.

Страница 8 от 17 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •