Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 164

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Това за малкото вътрешно кошерни пчели съм го виждал, как плодника и магазините седят рехави от пчели а имат по 3 пълни магазина на паша... Същите тези семейства имат уникална стража и пред тях на есен има по над 20 умрели оси и стършели, за разлика от други.... Дони ме разбра!

п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има. По нашия край има хора със стари дадани, не сменят майки нищо не правят особенно и от 20 кошера си вадят по 500-600кг мед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има.
    Да не ставам адвокат на Матеев ,но твърдението за 20кг. среден добив се отнася за цяла България.За да няма подигравителни намеци ,"многодобивниците " да пускат някоя подробност в помощ на нискоефективните пчелари.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    [QUOTE=ch.atanasov;75953]
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Кръстев Виж публикацията
    п.п. Според мен Матеев не е виждал силна паша, да твърди това, че повече от 15-20 кг среден добив няма как да има. QUOTE]Да не ставам адвокат на Матеев ,но твърдението за 20кг. среден добив се отнася за цяла България.За да няма подигравителни намеци ,"многодобивниците " да пускат някоя подробност в помощ на нискоефективните пчелари.
    Едно от решенията е подвижното пчеларство. Средния добив от 20 килограма може да се умножи по три. При мен тази година средния добив е около 40 килограма /15-18 кг. от рапицата-студено време и 20-25 кг. от слънчогледа, радостта трая само 10 дни и после жегата му разказа играта/.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    За мен добрите резултати идват от съобразяването с комплекс от фактори. Като се почне от избора на място за пчелина и се стигне до техника на работа. При мен "чалъмът" е в това да направя реална оценка на всички фактори и си преценя възможностите (мойте и на пчелите) какво мога да постигна и къде е чертата която трябва да тегля и да не преминавам.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Ето така се прави. https://www.youtube.com/watch?v=JB0OPxF2Kzk

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ето така се прави. https://www.youtube.com/watch?v=JB0OPxF2Kzk
    Абе не знам дали така се прави, но ми стана интересно къде работи "домнул Чаушеску"... и какви са тези дупки на капаците дето ги затулят с камънье...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •