Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Тези дни ще имам среща с представители на централата на БАБХ в София - точно с тази дирекция, която се занимава с информационните технологии. Срещата ще е именно за пчеларския регистър и за това как данните от него могат да се използват за подпомагане на една автоматизирана пчеларска оповестителна система за пръсканията. Та на тази среща ще повдигна и въпроса за качеството на данните в този пчеларски регистър. Ако трябва - дори съм готов да им окажа безплатна техническа помощ. Крайната цел е данните в този регистър във всеки един момент от време да са верни и точни. Все още не знам какъв им е проблема, но ще имам шанса да се запозная на място с него и при желание от тяхна страна да им помогна да го разрешат.
При мен всичко си е Ок, актуално както по пчелини, така и бройките си отговарят. Също и положението и при други познати. Просто тия несъществуващите пчелини, за тях никой не е уведомил БАБХ, и съответно те(администрацията, писарушките) няма как да знаят, че въпросният пчелин не съществува - може би тоя контрол трябва да се вмени на участаковите лекари, примерно пчелар на който не са му заверени дневниците за профилактичните прегледи, да ходят, да го "наглеждат" съществува ли, има ли го, няма ли го...