Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 164

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Благодаря! Това горе долу се покрива и с моите сметки. Ето малко данни според последната версия (от септември 2015г) пчеларски регистър:
    - регистрирани пчелини - 16332бр
    - пчелни семейства - 755517бр.
    Качвам и целия регистър тук, който иска да го ползва. Този път той е доста по-грамотно направен и от него могат да се извлекат доста интересни данни, включително и да се изготвят карти по области и общини.
    В тоя регистър фигурират пчелини и пчелни семейства, които физически не съществуват, само в моите села има десеттина пчелина които не съществуват, с над 100 пчелни семейства общо, дори фигурират и починали преди доста години хора...

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Забравих да ви кажа още един неприятен факт - по време на срещата за Наредба 15 поговорих с представители на арендаторите докато пушехме вън пред заседателната зала. Подпитах ги за мярката по агроекология, съобразно която те ще получават помощи, които уж да ги делят с пчеларите. Директно им зададох въпроса "А дали арендаторите няма да закупят хиляди кошери и пчелни семейства, които после ще ги заебат в периферията на блоковете с насаждения?" За съжаление отговора беше "Да, най-вероятно това ще се случи".

Попитах и служители от дирекция "Животновъдство" (Мариета Нейкова и Силвия Василева) за ситуацията с тази мярка по агроекология - дали наредбата вече е готова и ако не е - дали те ще поканят представители на пчеларите за нейното обсъждане. Те просто вдигнаха рамене и казаха, че тази мярка е към друга дирекция на МЗХ, и че те въобще нямат никаква информация по въпроса какво се случва с нея. С две думи - има голяма вероятност всичко да се случи зад гърба на пчеларите. Ако дирекция "Животновъдство" бъде информирана по въпроса, тогава ще бъдат поканени пчелари за обсъждането - за това поне имам обещание. Възможно е обаче всичко да се приеме без участието на дирекция "Животновъдство".

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от iskren Виж публикацията
    В тоя регистър фигурират пчелини и пчелни семейства, които физически не съществуват, само в моите села има десеттина пчелина които не съществуват, с над 100 пчелни семейства общо, дори фигурират и починали преди доста години хора...
    Тези дни ще имам среща с представители на централата на БАБХ в София - точно с тази дирекция, която се занимава с информационните технологии. Срещата ще е именно за пчеларския регистър и за това как данните от него могат да се използват за подпомагане на една автоматизирана пчеларска оповестителна система за пръсканията. Та на тази среща ще повдигна и въпроса за качеството на данните в този пчеларски регистър. Ако трябва - дори съм готов да им окажа безплатна техническа помощ. Крайната цел е данните в този регистър във всеки един момент от време да са верни и точни. Все още не знам какъв им е проблема, но ще имам шанса да се запозная на място с него и при желание от тяхна страна да им помогна да го разрешат.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Тези дни ще имам среща с представители на централата на БАБХ в София - точно с тази дирекция, която се занимава с информационните технологии. Срещата ще е именно за пчеларския регистър и за това как данните от него могат да се използват за подпомагане на една автоматизирана пчеларска оповестителна система за пръсканията. Та на тази среща ще повдигна и въпроса за качеството на данните в този пчеларски регистър. Ако трябва - дори съм готов да им окажа безплатна техническа помощ. Крайната цел е данните в този регистър във всеки един момент от време да са верни и точни. Все още не знам какъв им е проблема, но ще имам шанса да се запозная на място с него и при желание от тяхна страна да им помогна да го разрешат.
    При мен всичко си е Ок, актуално както по пчелини, така и бройките си отговарят. Също и положението и при други познати. Просто тия несъществуващите пчелини, за тях никой не е уведомил БАБХ, и съответно те(администрацията, писарушките) няма как да знаят, че въпросният пчелин не съществува - може би тоя контрол трябва да се вмени на участаковите лекари, примерно пчелар на който не са му заверени дневниците за профилактичните прегледи, да ходят, да го "наглеждат" съществува ли, има ли го, няма ли го...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    При мен всичко си е Ок, актуално както по пчелини, така и бройките си отговарят. Също и положението и при други познати. Просто тия несъществуващите пчелини, за тях никой не е уведомил БАБХ, и съответно те(администрацията, писарушките) няма как да знаят, че въпросният пчелин не съществува - може би тоя контрол трябва да се вмени на участаковите лекари, примерно пчелар на който не са му заверени дневниците за профилактичните прегледи, да ходят, да го "наглеждат" съществува ли, има ли го, няма ли го...
    За какъв ги правихме тогава тия регистрации и пререгистрации на пчелините? За какво си губихме толкова ценно време?

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    За какъв ги правихме тогава тия регистрации и пререгистрации на пчелините? За какво си губихме толкова ценно време?
    Преди десетина години имах регистрация на пчелина, но понеже, нито тогава, нито сега не го виждам "този" реших да не се занимавам повече с глупости. Не кандидатствам по програми и за субсидии, така че, майната и на статистиката.

Потребител
    Регистриран
    27.04.2011
    Искрене ,но не фигурират и много пчелини който се направиха в последно време и според мен пчелните семейства са много повече просто информацията не е опреснена

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от p4elarov Виж публикацията
    Искрене ,но не фигурират и много пчелини който се направиха в последно време и според мен пчелните семейства са много повече просто информацията не е опреснена
    Тия от БАБХ да ти кажат за какво ги правим регистрациите. Аз последната преригистрация и актуализация съм я правил септември, и всичко е отразено.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тия от БАБХ да ти кажат за какво ги правим регистрациите. Аз последната преригистрация и актуализация съм я правил септември, и всичко е отразено.
    Ами какво чакаш, а не вземеш да почерпиш? Това си е истински успех.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ами какво чакаш, а не вземеш да почерпиш? Това си е истински успех.
    (да почерпя)по случай, че администрацията в нашата ОДБХ си вършат работата за която им се плащат заплатите!?!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •