Жоро помоли сина ти да ти подари и един захаромер с термометър и когато правиш материал за ракия трябва да гониш захарност на материала между 18-20 %. При 3 към 1 вода захар почти една трета от захарта я губиш.
Жоро помоли сина ти да ти подари и един захаромер с термометър и когато правиш материал за ракия трябва да гониш захарност на материала между 18-20 %. При 3 към 1 вода захар почти една трета от захарта я губиш.
Здравейте,
Имам захаромер заради виното, по точно сахаромер. Не знаех, че има и захаромери с термометър. Още утре ще "подам" заявката!
Поздрави, Г. Георгиев
еми те и моите двамата дядовци си го пиеха винцето с лимонадка основно, щото иначе си беше квалитетен домашен оцет!
Ами като правят оцет,оцет ще пият.Явно не са "познавали" хумата.А тогавашната лимонада си беше като "подправка" не като сегашната да не може да ти оцвети джуките.И на мен до преди двайсетина години ми горчеше,киселееше,пареше....
Ако не е много зле,пробвай да си направиш с нея някой ликьор или анасонлийка.Така усул,усул чикиджийската ще я оползотвориш.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Един поздрав за веселия форум.
https://www.youtube.com/watch?v=OOvbC9mX_Vc
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
И това с въглена не е решение. Опитвано е. И пет, шест преварки също. От цялата игра ще остане алкохол с висок градус за технически цели и много загубени надежди и време.
Ачка, аз не се хваля а споделям. И ти благодаря за съвета.Ама съм такъв партизанин, че първо трябва да ме намерят.После да ме набият,а пък аз след това забравям.Така че, наздраве колеги ако сме единни никой неможе да ни се опре!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))