Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Не че съм "голям" специалист, но може би с напредването на годините ракийката взе да ми се услажда. Относно потапянето на "шапката": ЛОШО!!!!!!!!!!!!!
    В зависимост от дневните температури джибрите са готови за около 20-25 дни, т.е. лятото. За гроздето, на 24.09. купих грозде за вино. Тъй като се полакомих и взех повече на сутринта беше тръгнало да ме "търси" (около 4-5л. бяха изтекли по пода в мазата). Извадих две баки от латекс и ги сложих в 80л. бидон. Добавих захарен сироп 1:3, (6кг. захар). Сварих ракията около 27-28.10. Количеството бе малко под 11л.
    Относно казана: МНОГО ВАЖЕН ИНСТРУМЕНТ. Навремето си поръчах казан в кооперация "Бенковски". Не питайте колко ми струваше казан 120л. (3 000лв.)
    Та тогава "специалиста" с който говорих ме пита от какво ще варя. Писа нещо, смята иииииии заключи: За този казан при варене на гроздови джибри трябва да отделям по спомен около 480мл. първак, от плодове двойно.

Поздрави, и наздраве! Г. Георгиев

Пропуснах за спиртомера, сина ми, ми подари спиртомер със термометър.
    Този пост е редактиран от Bobi-M9598; 09.11.2015 в 21:24. Причина: добавка

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Жоро помоли сина ти да ти подари и един захаромер с термометър и когато правиш материал за ракия трябва да гониш захарност на материала между 18-20 %. При 3 към 1 вода захар почти една трета от захарта я губиш.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Имам захаромер заради виното, по точно сахаромер. Не знаех, че има и захаромери с термометър. Още утре ще "подам" заявката!

Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    еми те и моите двамата дядовци си го пиеха винцето с лимонадка основно, щото иначе си беше квалитетен домашен оцет!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ами като правят оцет,оцет ще пият.Явно не са "познавали" хумата.А тогавашната лимонада си беше като "подправка" не като сегашната да не може да ти оцвети джуките.И на мен до преди двайсетина години ми горчеше,киселееше,пареше....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ако не е много зле,пробвай да си направиш с нея някой ликьор или анасонлийка.Така усул,усул чикиджийската ще я оползотвориш.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Един поздрав за веселия форум.

https://www.youtube.com/watch?v=OOvbC9mX_Vc
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    И това с въглена не е решение. Опитвано е. И пет, шест преварки също. От цялата игра ще остане алкохол с висок градус за технически цели и много загубени надежди и време.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    И това с въглена не е решение. Опитвано е. И пет, шест преварки също. От цялата игра ще остане алкохол с висок градус за технически цели и много загубени надежди и време.
    По нашият край се появиха /преди време/ казани -колонни.Не им разбирам ,може да бъркам името.Ракията обаче не мога да объркам с ракията от старите. Препоръчвам ви ги.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ачка, аз не се хваля а споделям. И ти благодаря за съвета.Ама съм такъв партизанин, че първо трябва да ме намерят.После да ме набият,а пък аз след това забравям.Така че, наздраве колеги ако сме единни никой неможе да ни се опре!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •