Цитат Първоначално публикувано от volen777 Виж публикацията
...Остава само да предложа за следващия програмен период да може да се избират различни лекарства за всички кошери, но всеки кошер да се третира само с едно лекарство. Примерно иамш 100 кошера и от тях третираш 60 кошера с едно лекарство и 40 кошера с друго лекарство и така всичките са третирани само по 1 път. Знам, че е дреболия, по тозин начин могат да се пробват повече лекарства.
Това вече е предложено от КБП и БПРА. Също така е предложено да отпадне изискването пролетното и есенното третиране да се извършва с различни препарати. Нека пчеларя сам да си преценява кога с какво ще третира, и колко кошери с какъв препарат ще ги третира.

И тъй като другите пчеларски организации проявяват ПАСИВНОСТ, най-вероятно това наше предложение ще бъде прието.

На първата работна среща по НПП 2017-2019 осъзнах, че освен личните си интереси при разпределението на парите, повечето пчеларски лидери проявяват АБСОЛЮТНА ПАСИВНОСТ във всичко останало. В същото време МЗХ и ДФЗ са склонни да се съобразят с пчеларските искания, стига те да не противоречат на Евродирективите. И ако в момента има някакви недомислици в подробностите по една или друга мярка, те са не защото МЗХ иска това да е така, а защото не е имало някой пчеларски лидер, който да ги ориентира какво иска сектора и какво - не.

Всичко това може да се промени - сега е момента. Не бъдете пасивни - казвайте какво искате. Може да ви звучи невероятно, но МЗХ наистина иска да се съобрази с нашите искания (поне където не се засягат техните интереси). При направата на първите предложения на КБП и БПРА аз просто взех и си разпечатах всички искания на пчеларите от форума и от Facebook и след това ги преработих във вид, удобен за асимилиране от страна на МЗХ. Не съм се съобразявал с моето мнение, а с това на пчеларите. Ако искате да предложите и нещо друго - сега е момента. До неделя вечерта аз трябва да подготвя ПОДРОБНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ и предвид пасивноста на останалите пчеларски организации има голяма вероятност те да бъдат приети.

Така че не се помайвайте - давайте предложения. Имате още 24 часа до срещата в Габрово, която ще се проведе в събота от 13 часа с всички национални пчеларски организации в страната. На тази среща ще се обсъждат именно исканията на пчеларите и естествено ще се прави гласуване. И е 99% сигурно, че каквото и да приемем на тази среща, МЗХ и ДФЗ ще се съобрази с него. Към момента аз съм проводник на вашите интереси, и съм готов да се съобразя с вашето мнение, така че не го пропускайте този шанс. И предвид хроничната пасивност на повечето от останалите пчеларски лидери, имаме реален шанс да постигнем това, което го искаме.