Ами аз повярвах и ЗАХВЪРЛИХ ОЧИЛАТА. Беше ми любопитно дали наистина може да се получи и ооооооо чудо .......... получи се. От 3 седмици не съм слагал очила и с всеки изминал ден зрениято ми се подобрява все повече и повече.

От около 10-15 години нося очила 1.5 диоптъра и в последно време усещах, че те вече не ми помагат. Буквите на компютъра ми се мажеха, въпреки че ги бях увеличил на 125% в Internet експлорера. Самата книга на Ян ван Хелсинг я четях на очила и буквите ми се размазваха, въпреки че шрифта е много едър (вижте сами). Бях си решил, че е крайно време да отида на очен лекар, и най-вероятно той щеше да ми изпише нови очила с 2.5 или дори 3 диоптъра.

След прочитането на книгата реших да направя експеримент, и той се оказа УСПЕШЕН. Захвърлих очилата да стоят далече от мене, защото ръката ми непрекъснато ги търсеше, когато седнех на компютъра. Първите 2-3 дена се мъчих, четейки размазани букви, но непрекъснато поддържах тази мъка, като постепенно намалявах размера на буквите на екрана на компютъра. Стигнах до нормалните 100% (каквито са базовите настройки) и след това преминах на GSM-а. На него буквите са много ситни, но аз насила се мъчех да ги чета. И дори си доставях садистично удоволствие, намалявайки ги все повече и повече и мъчейки се да ги чета.

Към днешна дата нямам абсолютно никакви проблеми със зрението. Спокойно и без размазване чета и най-дребните букви от GSM-а. Това за близки разстояния. За далечни разстояния зрението ми също се подобри - вече мога да прочета листенцата по дървета, намиращи се на 50 или дори на 100 метра от мене. Ако искате вярвайте или не, но при мене се получи. Захвърлих очилата и сега горещо се надявам, че това ще е веднъж завинаги. Зрението ми дотолкова се подобри, щото на екрана на компютъра като се загледам в сивата лента на форума, и като се понапъна малко, виждам дори растера от черни и бели точици.

На практика вече забравих, че някога съм носел очила. Дори и вече не ги знам къде се намират - захвърлих ги и забравих за тях. Днес обаче дойде един колега да обсъждаме нещо по електронната система за кошерите, и започна да се взира в екрана, като си извади очилата и дори с тях не виждаше добре. И това ме подсети, че само преди 3 седмици аз бях същия - ха-ха ...... И реших да се похваля във форума, пък дано да съм полезен на някой друг, който реши да повтори моя експеримент.