There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Ако се чудите как така някои фирми могат да си позволят да платят с 0,5 лв по-висока цена за килограм мед от други.... ами би било лесно да се обясни нагледно, стига на един и същи пазар различните пчелари да продаваха меда си на различни цени. Някои са по-добри в омайването на клиентите, други разчитат да реализират продажби заради по-атрактивни цени.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
сега фирмите изкупвачи трябва да разберат кой е издънил заверата за тънко изкупуване на мед на едро, и е изкупил към 7 тона на цена с около лев по-висока от уговорената изкупна за момента....и съответно да предприемат необходимите мерки спрямо него
Няма завера, или поне вече не.
Обаче когато става въпрос за смъкване на цената - всеки от тях има полза от това. Но когато и двете страни се тръшкат за цената и не остъпват - сделка няма как да има. По-добре бизнес за малко пари, отколкото никакъв!
<p>
....</p>
След като се занижи цената на меда трябва логично да падне цената и на сандъци,основи,отводки и т.н.
Едно е да желаеш.Второ е да можеш.Трето е да го направиш.
Напротив, казвам че искат да купуват на смешна цена, но ме трябва да се поддаваме. Казвам че се срвняват най-вече с Румъния, но там и миналата година е било по-евтино така че ...... Казвам че съвсем близо до нас меда върви точно на цена която търсим и ние тоест нашите желания са постижими. А цената от 4,50 която дразни чух от Йот ги вал и се смях с глас. Изразих искрено недоумение кой ще продаде на такава цена и ми беше отговорено че предпочитат да не купуват в така създалата се ситуация и заради това цената е такава. Казах им че вървят сделки нормално на 5,20-5,30 и тогава те изразиха искренно недоумение. Абе те щяха да са"номер едно до две години"ама като им гледам подхода ..........
Сега ми се изясни защо такъв велик мислител и познавач на световните икономически процеси се занимава с майкопроизводство.Какво ти се върти в главата -като стане меда 3,00лв. всички ще хукнем да си купим от супер майките ,за да компенсираме с добиви и ще си на далавера. Моята мисъл е че с по-малко пари ,пчеларите ще купят и по-малко майки.Мисля още ,че точно в тази тема трябваше да си неутрален ,а не да работиш в полза на прекупвачите.Още повече ,че си издигнат при лидерите на пчеларите и трябва да работиш за тях , а не против тях.За истината ,която казвате ,а тя видите ли много боляла не ми обяснявай евентуално в следващия си пост.Всички знаем ,че децата ни ще умрат ,но не им приказваме за това всеки ден ,твърдейки ,че може да им се случи още утре.Мога и още примери да дам ,но хайде спирам ,че като ме изтриеш -язък за писането ми .
Винаги може по-добре.
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))