Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 172 от 496 ПърваПърва ... 72122162170171172173174182222272 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,711 до 1,720 от общо 4956
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Хайдееее и ти почна да пишеш ,като човек продал меда си.Аве това да не е заразно или изкупвачите ви купуват душите.
    За всяка сложна истина във Вселената има някое простичко обяснение. Те така и за международните икономически отношения, косвено засягащи и пазара на мед. А в конкретния случай - слуховете за ниски пазарни цени на меда в други държави.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Ако се чудите как така някои фирми могат да си позволят да платят с 0,5 лв по-висока цена за килограм мед от други.... ами би било лесно да се обясни нагледно, стига на един и същи пазар различните пчелари да продаваха меда си на различни цени. Някои са по-добри в омайването на клиентите, други разчитат да реализират продажби заради по-атрактивни цени.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    сега фирмите изкупвачи трябва да разберат кой е издънил заверата за тънко изкупуване на мед на едро, и е изкупил към 7 тона на цена с около лев по-висока от уговорената изкупна за момента....и съответно да предприемат необходимите мерки спрямо него

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Няма завера, или поне вече не.

Обаче когато става въпрос за смъкване на цената - всеки от тях има полза от това. Но когато и двете страни се тръшкат за цената и не остъпват - сделка няма как да има. По-добре бизнес за малко пари, отколкото никакъв!

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    <p>
    ....</p>

Наблюдател
    Регистриран
    16.09.2015
    След като се занижи цената на меда трябва логично да падне цената и на сандъци,основи,отводки и т.н.
    Едно е да желаеш.Второ е да можеш.Трето е да го направиш.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Напротив, казвам че искат да купуват на смешна цена, но ме трябва да се поддаваме. Казвам че се срвняват най-вече с Румъния, но там и миналата година е било по-евтино така че ...... Казвам че съвсем близо до нас меда върви точно на цена която търсим и ние тоест нашите желания са постижими. А цената от 4,50 която дразни чух от Йот ги вал и се смях с глас. Изразих искрено недоумение кой ще продаде на такава цена и ми беше отговорено че предпочитат да не купуват в така създалата се ситуация и заради това цената е такава. Казах им че вървят сделки нормално на 5,20-5,30 и тогава те изразиха искренно недоумение. Абе те щяха да са"номер едно до две години"ама като им гледам подхода ..........

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията

. По-добре бизнес за малко пари, отколкото никакъв!
    Сега ми се изясни защо такъв велик мислител и познавач на световните икономически процеси се занимава с майкопроизводство.Какво ти се върти в главата -като стане меда 3,00лв. всички ще хукнем да си купим от супер майките ,за да компенсираме с добиви и ще си на далавера. Моята мисъл е че с по-малко пари ,пчеларите ще купят и по-малко майки.Мисля още ,че точно в тази тема трябваше да си неутрален ,а не да работиш в полза на прекупвачите.Още повече ,че си издигнат при лидерите на пчеларите и трябва да работиш за тях , а не против тях.За истината ,която казвате ,а тя видите ли много боляла не ми обяснявай евентуално в следващия си пост.Всички знаем ,че децата ни ще умрат ,но не им приказваме за това всеки ден ,твърдейки ,че може да им се случи още утре.Мога и още примери да дам ,но хайде спирам ,че като ме изтриеш -язък за писането ми .

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Напротив, казвам че искат да купуват на смешна цена, но ме трябва да се поддаваме. Казвам че се срвняват най-вече с Румъния, но там и миналата година е било по-евтино така че ...... Казвам че съвсем близо до нас меда върви точно на цена която търсим и ние тоест нашите желания са постижими. А цената от 4,50 която дразни чух от Йот ги вал и се смях с глас. Изразих искрено недоумение кой ще продаде на такава цена и ми беше отговорено че предпочитат да не купуват в така създалата се ситуация и заради това цената е такава. Казах им че вървят сделки нормално на 5,20-5,30 и тогава те изразиха искренно недоумение. Абе те щяха да са"номер едно до две години"ама като им гледам подхода ..........

Въпросната фирма усилено търси в момента мед само от кориандър. Дано са си направили добре сметката, защото ако извикаме на помощ така любимата ни математика, количеството на евтиния внос е в пряка зависимост от наличния качествен подобрител в страната.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Въпросната фирма усилено търси в момента мед само от кориандър. Дано са си направили добре сметката, .
    Като чете човек темата ще си каже ,че никаква сметка не си правят.Купува на загуба , просто ей така за спорта.Като знам откъде /предполагам/ са обаче съм сигурен ,че от една стотинка -две цепят.

Страница 172 от 496 ПърваПърва ... 72122162170171172173174182222272 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •