Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Абе мани я сметката. Давам инфото за да могат колегите да сверяват часовника до колкото могат и ако задържим цената над 5,20 ще е добре , че наистина чувам за цени от 4,50 и става мнооого кофти. По последната ми информация за която нямам достоверни доказателства меда в Румъния се върти към 4,80 лв.Миналата година също са продавали на по-ниска цена от нас. В Гърция изкупуват по скъпо към 6 лева ама с доставка до фабриката и там не връщали тенекии и цената става към 5,70, но те имат огромно вътрешно потребление и са малко по независими от Петер, Ханс и т.н. От преди 15 дена знам че цената по пазарите в Гърция е слязла до 6 евро за букет (пазар Александрополис) Миналата година беше 8-9 евро на същия пазар.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Абе мани я сметката. Давам инфото за да могат колегите да сверяват часовника до колкото могат и ако задържим цената над 5,20 ще е добре , че наистина чувам за цени от 4,50 и става мнооого кофти. По последната ми информация за която нямам достоверни доказателства меда в Румъния се върти към 4,80 лв.Миналата година също са продавали на по-ниска цена от нас. В Гърция изкупуват по скъпо към 6 лева ама с доставка до фабриката и там не връщали тенекии и цената става към 5,70, но те имат огромно вътрешно потребление и са малко по независими от Петер, Ханс и т.н. От преди 15 дена знам че цената по пазарите в Гърция е слязла до 6 евро за букет (пазар Александрополис) Миналата година беше 8-9 евро на същия пазар.
    Хайдееее и ти почна да пишеш ,като човек продал меда си.Аве това да не е заразно или изкупвачите ви купуват душите.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Хайдееее и ти почна да пишеш ,като човек продал меда си.Аве това да не е заразно или изкупвачите ви купуват душите.
    За всяка сложна истина във Вселената има някое простичко обяснение. Те така и за международните икономически отношения, косвено засягащи и пазара на мед. А в конкретния случай - слуховете за ниски пазарни цени на меда в други държави.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Създалата се ситуация...ми напомня на една случка от началото на прехода...
    „За бога, братя, не купувайте това, което ви харесва, но е много скъпо, защото след 30-40 дни цените ще паднат, а вие ще сте похарчили парите си и няма да можете да купите най-необходимото ви.“
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Напротив, казвам че искат да купуват на смешна цена, но ме трябва да се поддаваме. Казвам че се срвняват най-вече с Румъния, но там и миналата година е било по-евтино така че ...... Казвам че съвсем близо до нас меда върви точно на цена която търсим и ние тоест нашите желания са постижими. А цената от 4,50 която дразни чух от Йот ги вал и се смях с глас. Изразих искрено недоумение кой ще продаде на такава цена и ми беше отговорено че предпочитат да не купуват в така създалата се ситуация и заради това цената е такава. Казах им че вървят сделки нормално на 5,20-5,30 и тогава те изразиха искренно недоумение. Абе те щяха да са"номер едно до две години"ама като им гледам подхода ..........

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Напротив, казвам че искат да купуват на смешна цена, но ме трябва да се поддаваме. Казвам че се срвняват най-вече с Румъния, но там и миналата година е било по-евтино така че ...... Казвам че съвсем близо до нас меда върви точно на цена която търсим и ние тоест нашите желания са постижими. А цената от 4,50 която дразни чух от Йот ги вал и се смях с глас. Изразих искрено недоумение кой ще продаде на такава цена и ми беше отговорено че предпочитат да не купуват в така създалата се ситуация и заради това цената е такава. Казах им че вървят сделки нормално на 5,20-5,30 и тогава те изразиха искренно недоумение. Абе те щяха да са"номер едно до две години"ама като им гледам подхода ..........

Въпросната фирма усилено търси в момента мед само от кориандър. Дано са си направили добре сметката, защото ако извикаме на помощ така любимата ни математика, количеството на евтиния внос е в пряка зависимост от наличния качествен подобрител в страната.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Въпросната фирма усилено търси в момента мед само от кориандър. Дано са си направили добре сметката, .
    Като чете човек темата ще си каже ,че никаква сметка не си правят.Купува на загуба , просто ей така за спорта.Като знам откъде /предполагам/ са обаче съм сигурен ,че от една стотинка -две цепят.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ти се бъзикаш,ама Матеев си е много прав и си дава жокер!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Ти се бъзикаш,ама Матеев си е много прав и си дава жокер!
    Градски ,изобщо не се бъзикам.Напълно съм искрен.Иначе като ти гледам слеващия пост май се вързваш на Матеев .Ха ха -ейй много ще станете богатите хора бре.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    .... Казвам че се срвняват най-вече с Румъния, но там и миналата година е било по-евтино така че ...... Казвам че съвсем близо до нас меда върви точно на цена която търсим и ние тоест нашите желания са постижими. ..........
    Със сигурност гръцките ви колеги ще се зарадват на такава постъпка, колкото вие се радвате на същата от страна на румънските. Като умре кравата - мляко няма. И пак се връщаме в начално положение, само че този път са минали няколко години и възможностите са вече с една по-малко.

Лично аз бих препоръчал да се насочите към по-платежоспособни клиенти. Примерно - Франция.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •