Това са телефонни разговори с пчелари от Турция и няма как да ги докажа, но това не ме прави ЛЪЖЕЦ или ПОДЛОГА на някой . Всички тези сайтове които вие ги поствате дали са достоверни? Няма как да има разлика в цената от 10/20/30 пъти. Това означава, че производителите са малоумни и неграмотни или МАЗОХИСТИ. Вие бихте ли си продали продукцията на 5лв., а в търговската мрежа да се продава на 50лв.Дали няма да си отворите дюкянче и да продавате на по изгодна за вас цена. А дали и вие не сте в играта с някой от прекупвачите който желаят да смъкнат цената. Също не можете да го докажете. Или всички ще трябва да приемат честната ви дума за чиста монета.
От повечето коментари излиза че на нас ни го изкупуват по скъпо от съседните държави .Направо си заслужаваме ниската цена
Мисля си ,ако някой публикува в Румъния обявата на Апитрейд ,това ли ще е меродавната цена на меда в България.В Румъния как ще разберат за цената на Апимел например.Е- ако не разберат ,няма ли да са подведени.
Ако в Турция имаше такава цена, все някъде в интернет щеше да бъде публикувана. Не те наричам лъжец, но чесно да ти кажа - не ти вярвам. Такава огромна разлика в две съседни държави е НЕВЪЗМОЖНА. Ако в Tурция изкупната цена беше такава, какво ще спре техните изкупвачи да дойдат в България и да си купуват по-евтин мед. Нали не си мислиш, че са глупаци. Ха-ха .... за далече по-малки разлики в цените една стока прекосява цялото земно кълбо - просто така работи пазарната икономика.
С молба към останалите колеги пчелари - не пускайте непотвърдени партени във форума. Темата е прекалено сериозна, за да си позволим да си правим майтап с хиляди пчелари. Ако имате някаква информация - публикувайте доказателства за нея. Вече ви показах как се прави. За 3-4 държави вече го направихме - аз и други колеги от форума. Още поне 150 държави чакат да бъдат проучени - търсете линкове и публикувайте.
Въпреки съвета на Матеев, да не представяме информация без доказателства, аз ще споделя следното:
Колега, мой добър познат си продава акацията изцяло на дребно, т.е. единични бройки тенекии. За тази година количество 1 тон цена 10 лв. и то само на изселници, които си идват лятото на гости в България. Факт. От тук на сетне можем само да гадаем каква е цената там.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))