Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 156 от 496 ПърваПърва ... 56106146154155156157158166206256 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,551 до 1,560 от общо 4956
    Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    , но ме е яд да подарявам това за което съм работил цяло лято.
    Тази думичка "подарявам" не я използваш правилно ,аз на 100 % съм сигурен,че на теб един килограм мед ти струва максимум 3-4 лв. това е твоята себестойност като при всеки е различно защото разходите и приходите при всеки са различни ,та как така го подаряваш като го продадеш на 5 лв. Или просто искаш да кажеш, че търсиш по-висока печалба като рискуваш при спад на цената печалбата ти да бъде по-малка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Имам запитане.Ако имам познат човек който изкупува мед можели да му сложа телефонния номер за контакти в тоя форум.Или има правила за рекламата

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Рекламата в този форум е разрешена само в специалните раздели КУПУВА или ПРОДАВА. Тъй като обаче тази тема е за цената на меда, допустимо е в нея да се публикуват и телефони на изкупвачи.

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    ... да го остави на влог да му трупа лихва в банката (примерно).
    Това е много по-добър вариант, отколкото да тегли заеми и да плаща главница, която има вероятност да му изяде печалбата от очакваната по-висока цена.
    Само дето лихвите по депозитите спаднаха драстично и клонят към 0, а ако следваме тенденциите в Европа, може да станат и отрицателни.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Трето,ако човека не започне да си търси пазар на вънка,за които знае,че цената е по голяма.Дони не ми отговори на въпроса.В Гърция има ли такъв срив на цените?
    То в Гърция повече от това на къде?
    В Гърция има стабилен вътрешен пазар и срив в цените НА ЕДРО е възможен само при внос на евтин Китайски мед (или друг от същия ценови клас).
    Иначе, вследствие на голямото климатично разбообразие, цената меда ЕДРО за различните раьони на страната варира В ПЪТИ. Има медове, които са УНИКАЛНИ и могат да бъдат произведени само на определени места - маслинов, мащерков, боров, портокалов, дъбов (манов).... които НЯМА КАК да бъдат внесени от вън на БЕЗБОЖНО ниска цена. От ниски цени страдат само районите произвеждащи полифлорни или медове от технически култури (слънчогледов) - светлите медове по принцип не са високо ценени в Гърция (слънчогледовия на първо място). Преработвателите на мед могат да извиват ръцете на пчеларите от тези райони, тъй като подобен продукт могат да си внесат от чужбина и все едно е бил произведен в Гърция ( капитализъм, какво да го правиш).

Същата е ситуацията в България сравнено със цената на меда във Странджа.

Иначе, не съм наясно какви са конкретните цени в момента, тъй като не се занимавам с такава дейност.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Не съм се включвал в тая тема сигур от една или две години, ама гледам какви палци се дигат на определени глупости и това не е добре.
    В нещото, наречено "пазарна икономика" има един важен, а може би и основен принцип. Сигурно го пиша за четвърти или пети път - "Произвеждаш толкова, колкото можеш да продадеш, на цена, която те устройва". Не го ли спазваш, излизаш от производството и отиваш в сферата на услугите, или па на държавна издръжка например. Подразбира се - не го ли направиш навреме и доброволно, може и да е болезнено... Чудя се каква е тая работа - някой вкарва маса лев, или па заеми тегли за образцови пчелини и после седи и чака някой друг да дойде да му вземе меда и да му даде пари? Ам че излезте на пазара бе. Ей го колегата valaz всяка година докладва как са работите при него и ни дава ненатрапчив модел как полекичка може да си докараш по една минимална месечна заплата, примерно. Е, няма бройка и може и да не е професионално за някои, ама кво от това. На Бай Ганю и на Али баба моделът също става и сигур затова някои хора го практикуват. Или пък контейнер натоварете и го изнесете за Япония или Америка, там са добри цените... Нещете посредници-изедници и изкупвачи-цигани, ама знаете фабриките къде са - товарите меда и им го карате франко рампата. Ей го на мен например Масларево ми е близо, ако имам остатък за на едро няма само тенекии да купувам я - карам, договора и след някой ден парите са при мен. По актуалната цена на изкупуване + бонус за лоялност. Отдавна и по много се говори из форума, че трябвало да си уважаваме труда, да си го ценим и разни таквиз. Абе кой купувач го интересува това? И що трябва някой да си мисли, че някой друг ако си е продал меда на актуалната цена вместо да го държи под сайванта и не си уважава труда??? Ами може децата му например да не искат да ядат мед ами да искат вафли, ей ги и мойте са така... Или па баба му да иска пари за лекарствата... Ама сме щели да накривим шапката на прекупвачите, дрън-дрън ярина, те ще отидат да продават кисели краставички /знаете кого цитирам/ или паста за зъби или па хладилници на ескимосите ако могат, дайте да не ги мислим. Четете внимателно лекциите по икономика на г-н Матеев и ги осмисляйте. И приемайте фактите разумно и хладнокръвно и не се нахвърляйте на хората които ви казват неща дето не ви харесват.
    Всъщност, повечето от вас знаят, ама да кажа и на другите - аз имам почти нулев финансов интерес в дейността с пчелите, така че може и да не ми приемате думите насериозно.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Всъщност, повечето от вас знаят, ама да кажа и на другите - аз имам почти нулев финансов интерес в дейността с пчелите, така че може и да не ми приемате думите насериозно.
    Чудех се какво става ,вече ми е ясно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Рекламата в този форум е разрешена само в специалните раздели КУПУВА или ПРОДАВА. Тъй като обаче тази тема е за цената на меда, допустимо е в нея да се публикуват и телефони на изкупвачи.
    благодаря за отговора

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    КУПУВА МЕД 0878120790 КИРИЛ

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    А колкото до прекупвачите -основните ''играчи'' преработватели с едно вдигане на телефон се договарят.
    Kазват примерно ще се купува на 5лв. +- 20-30 ст.
    A за хилядите пчелари, такава договорка и координация е трудна да не кажа и невъзможна и как да е възможна като бай Иван от Горно Нанадолнище има 12 кошера и на 4 лв да го даде му е файда, а бай Драган има 20 кошера и си работи, някъде другаде кошерите му са дет се вика страничен доход(колкото толкова) и той ще го даде на 4,50.
    Бай Петър има 100 кошера ама обаче я окъсал лятото похарчил пари за основи ,рамки, сироп и т.н. и той е готов на 4,80-5лв да го даде!
    Примери много и КАРТЕЛ между пчеларите е 'кауза пердута'
    Е, аз като имам добри доходи аджеба защо се блъскам тук да ви карам да не си продавате меда и искам достойна цена? Ами защото уважавам себе си и труда си. Ще ви дам и един пример. В Южна Корея когато търговците изкупят мед от даден производител му дават 9 долара на кг., а след като реализират меда му дават още 6 долара на кг.. Или общо 15 долара за килограм. Мед произведен без рамка се продава за 30 долара килограма. Корея не се намира кой знае къде. Тя се намира в нашия пояс и климата и е като нашия. Значи и флората ще е еднаква, а и меда до някъде. С какво аз съм по различен от корейците, че да ми дават тези мижави пари за труда ми? Икономика? Не. Това е кой, кога и как да прекара другия. Тоест нас.

Страница 156 от 496 ПърваПърва ... 56106146154155156157158166206256 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •