Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Циганите започнали да изкупуват мед на 5 лева без договор и проби един почнат са го излъгали да си продаде меда.
    Възползват се от измислената ситуация на прекупвачите и после ще продават на висока цена. До къде сме стигнали че и циганите да ни клатят.
    Защо да са го излъгали.Щом не плаща данък ,ще му се върже като на по -висока цена.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Защо да са го излъгали.Щом не плаща данък ,ще му се върже като на по -висока цена.
    Защото са го ударили в грамажа и са му върнали стари тенекии.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Защото са го ударили в грамажа и са му върнали стари тенекии.
    За това нямат вина мангалите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    За това нямат вина мангалите.
    Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Имам запитане.Ако имам познат човек който изкупува мед можели да му сложа телефонния номер за контакти в тоя форум.Или има правила за рекламата

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Рекламата в този форум е разрешена само в специалните раздели КУПУВА или ПРОДАВА. Тъй като обаче тази тема е за цената на меда, допустимо е в нея да се публикуват и телефони на изкупвачи.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Не съм се включвал в тая тема сигур от една или две години, ама гледам какви палци се дигат на определени глупости и това не е добре.
    В нещото, наречено "пазарна икономика" има един важен, а може би и основен принцип. Сигурно го пиша за четвърти или пети път - "Произвеждаш толкова, колкото можеш да продадеш, на цена, която те устройва". Не го ли спазваш, излизаш от производството и отиваш в сферата на услугите, или па на държавна издръжка например. Подразбира се - не го ли направиш навреме и доброволно, може и да е болезнено... Чудя се каква е тая работа - някой вкарва маса лев, или па заеми тегли за образцови пчелини и после седи и чака някой друг да дойде да му вземе меда и да му даде пари? Ам че излезте на пазара бе. Ей го колегата valaz всяка година докладва как са работите при него и ни дава ненатрапчив модел как полекичка може да си докараш по една минимална месечна заплата, примерно. Е, няма бройка и може и да не е професионално за някои, ама кво от това. На Бай Ганю и на Али баба моделът също става и сигур затова някои хора го практикуват. Или пък контейнер натоварете и го изнесете за Япония или Америка, там са добри цените... Нещете посредници-изедници и изкупвачи-цигани, ама знаете фабриките къде са - товарите меда и им го карате франко рампата. Ей го на мен например Масларево ми е близо, ако имам остатък за на едро няма само тенекии да купувам я - карам, договора и след някой ден парите са при мен. По актуалната цена на изкупуване + бонус за лоялност. Отдавна и по много се говори из форума, че трябвало да си уважаваме труда, да си го ценим и разни таквиз. Абе кой купувач го интересува това? И що трябва някой да си мисли, че някой друг ако си е продал меда на актуалната цена вместо да го държи под сайванта и не си уважава труда??? Ами може децата му например да не искат да ядат мед ами да искат вафли, ей ги и мойте са така... Или па баба му да иска пари за лекарствата... Ама сме щели да накривим шапката на прекупвачите, дрън-дрън ярина, те ще отидат да продават кисели краставички /знаете кого цитирам/ или паста за зъби или па хладилници на ескимосите ако могат, дайте да не ги мислим. Четете внимателно лекциите по икономика на г-н Матеев и ги осмисляйте. И приемайте фактите разумно и хладнокръвно и не се нахвърляйте на хората които ви казват неща дето не ви харесват.
    Всъщност, повечето от вас знаят, ама да кажа и на другите - аз имам почти нулев финансов интерес в дейността с пчелите, така че може и да не ми приемате думите насериозно.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Всъщност, повечето от вас знаят, ама да кажа и на другите - аз имам почти нулев финансов интерес в дейността с пчелите, така че може и да не ми приемате думите насериозно.
    Чудех се какво става ,вече ми е ясно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Рекламата в този форум е разрешена само в специалните раздели КУПУВА или ПРОДАВА. Тъй като обаче тази тема е за цената на меда, допустимо е в нея да се публикуват и телефони на изкупвачи.
    благодаря за отговора

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    В Европа санитарните изисквания са в ПЪТИ по-високи от тези в САЩ.
    Там антибиотиците са разрешени за третиране а пчелите. Ако не се бъркам, остатъци на някои от тях (разрешените за използване) са допустими да се съдържат в меда. Тогава ЗАЩО някой да си прави труда да го изследва този мед?
    Обаче пък що се отнася до БИОпчелните (и другите аграрни) продукти изискванията са УБИЙСТВЕНИ, не като нашите е Европа, дето ги раздават надлъж и на шир. В САЩ ако отглеждаш портокали например по биологичен начин ( стотици хиляди декъри) и в някой ОТДАЛЕЧЕН КРАЙ на имота ти се намира дори ЕДИН ЕДИНСТВЕН бетонен електически стълб - няма как да ти се даде право да продаваш продукцията си за БИО. (в същото време обаче на рафтовете в хипермаркета може да се продават Био продукти от Европа, според европейските стандарти). Според американските изисквания, само продукт който сякаш е отгледан в XV век и пренесен с машина на времето в наши дни, може да бъде наречен БИО.

Иначе, останалите (за масовото население) хранителни продукти имат много ЗАНИЖЕНИ изисквания. Нощем всеки от нашето ХЕИ, сънува как попада в САЩ и раздава глоби като конрольор от гратския транспорт билети. Например за млякото, поради специфичния му начин на производство, на етикетите се обозначава процентното съдържание на гной и антибиотици ( доилните апарати, веднъж сложени на кравите, се свалят от там само при смърт на животното, откъдето и нуждата от антибиотици, които да подтискат гнилостните процеси).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •