Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 42 от 107 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 411 до 420 от общо 1063
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Това вече аз няма да го позволя.И двамата знаем защо.
    Разбира се, но въпроса е друг.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Да Юрка,следя въпроса.Но защо да бърза с обединяването. След като си е направил труда да изведе майката може да изчака още седмица и ако е рекъл Шефа.....може да експлоатира старата майка поне до края на септември.

Само исках да кажа на Димитър, че разсъжденията му са грешни. Иначе варианти много.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от DimityrG Виж публикацията
    При това положение долу ще има неоплодена маѝка на 2-4 дена,достатъчно силна да убие старата,и ако не се оплоди...търтовка....по- добре би било да се измени схемата,варианти има много описани ...
    ТОЗИ вариант го няма описан,и аджеба не се хващай за варианта 13-16 ден ,щото ако ти разкрия и елементарна част от операцията/всъщност направил съм го/няма и да си помислиш,че ще съществува свищевата .....
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Да Юрка,следя въпроса.Но защо да бърза с обединяването. След като си е направил труда да изведе майката може да изчака още седмица и ако е рекъл Шефа.....може да експлоатира старата майка поне до края на септември.
    Ангеле, става въпрос за третиране-масово, Чрез изкуствено отнемане на майката и ОТВОРЕНОТО пило.Но не ,че не си прав,а за това че винаги следва обединение.Разбрахме се.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    ТОЗИ вариант го няма описан,и аджеба не се хващай за варианта 13-16 ден ,щото ако ти разкрия и елементарна част от операцията/всъщност направил съм го/няма и да си помислиш,че ще съществува свищевата .....
    Е като не разкриваш ,защо изобщо пишеш?Два дена чакам да опишеш нещата като за по- прости хора -да разберем.Е добре -поне кажи ,като третираш с пило ,къде ти е големия ефект.Труда ти едва ли е оправдан.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Дано да е достатъчно просто, от основното семейство отнемаш майката с отвореното пило и ги настаняваш където си поискаш,/ но не и в джибрите/, в моя случай в горен корпус ,говоря за края на лятото- периода когато има спад на пилото.След излюпване на пилото в основното сем. обикновенно около 10 ден ,третираш и двете семейства, след което обединяваш.А и, между основното и майката с отвореното пило имах мрежа за комари, по време на третирането я замених с вестник,след което да си се обединяват .50 кошера на ден не са проблем.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Но пак има известен процент пило при отделената майка, където кърлежа остава.
    Чудя се как може да се отдели майката безопасно за 21 дена и тогава да се третира с ОК.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Чудя се как може да се отдели майката безопасно за 21 дена и тогава да се третира с ОК.
    В клетка на рамката,има клипове.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Дадох примера за еднократно тровене/третиране/,но с максимален ефект,ако искаш третирай моментално след разцепването, след десет дена повтори и обедени.

Страница 42 от 107 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •