Имам един приятел, цял живот пчелар! Но миналата година загуби битката с акара. Дотогава ленти ама нейсе! Та му казвам купи си ОК и ноември,декември накапвай. Вчера се чуваме по телефона. Накапах вика, ама имаше доста подмор от тази ОК? Брях! Стига, ти друго слага ли- питам го? Ами сложих казва мравчена- гел, а ветеринарния ми даде нещо дето помагало и за кокошинки по кокошкитеТака, чакай викам спри! Започна да ме боли главата. Той милия кой каквото му казал и буха вътре.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Не ща да цапам тук! Чети в съответната тема!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Италианците твърдят, че имат много добри резултати срещу акара с използване на озон. Ще правят презентация в средата на годината. Резултатите им са много по-добри от изпарението на ОК.
Някой да знае нещо повече?
Винаги може по-добре.
Озона се използва за дезинфекция (Ам.Г., Нозема... и други спорообразуващи микроорганизми) и убива почти всички пчелни патогени. Аз обаче бих се поколебал да сложа такъв дезинфектант в кошери пълни с пчели. Най-малкото, защото вътре е пълно със симбиотични бактерии, чийто колонии ще пострадат.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Батка, свалям ти шапка ! Наистина ! Ненадминат импровизатор си .В добрия смисъл .Ама и ти си един от тия които са дали акъл на човечеца,цял живот пчелар.Значи и ти имаш трески за дялане.Поеми го под крилото си иго напътствай отсега нататък .А..а..а,впрочем,на колко години е човечеца,цял живот пчелар ?Да не е започнал от май месец ,15 г. да гледа мушинките?Това дето му го дали за кокошинки,ще му утепа всичкия МКБ,АКО ГО Е ЗАВЪДИЛ. И всички в хор ще го питаме –ама как го направи?А той ще си трае и ще ни гледа срама
![]()
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))