Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 537

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Няколко пъти вече ми се случва: при цитат започвам да пиша моя коментар и в един момент, както курсора е на текущия ред се премества на горния празен над него и писането продължава на него. При преместване пак на долния, при натискане на клавиш се мести отново горе и така не мога да продължа писането на реда, на който съм започнал.
    Случвало ли се е на някой? Не съм сигурен, че е проблем на форума, но другаде не ми се е случвало.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Няколко пъти вече ми се случва: при цитат започвам да пиша моя коментар и в един момент, както курсора е на текущия ред се премества на горния празен над него и писането продължава на него. При преместване пак на долния, при натискане на клавиш се мести отново горе и така не мога да продължа писането на реда, на който съм започнал.
    Случвало ли се е на някой? Не съм сигурен, че е проблем на форума, но другаде не ми се е случвало.
    Проблем на форума е. Случва ми се както тук, така и в един друг форум, който е на същата платформа. Решавам го като продължавам с писането където е курсора, после маркирам написаното и го провлачвам където му е мястото.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Проблемът е във взаимодействието между софтуерен код на форума и софтуерен код на Java-та. Софтуера на форума вече е стар - писан е преди няколко години и е тестван на стари версии на Java-та. Колкото до самата Java - вероятно посетителите на форума имат инсталирани по компютрите си поне 100 различни нейни версии. Резултата от всичко това е появата на бъгове (най-вече в прозореца за писане на постинги и качване на файлове), които се проявяват при един посетител и не се проявяват при друг.

Искаше ми се да ви кажа, че ще го оправя това, но истината е че не знам как може да се оправи. Ако се разпоредя форума да се ъпдейтне до последната версия на v-Bulletin, това ще отнеме 1 месец време на IT отдела, и в резултат на това едни бъгове ще се оправят, но ще се появят други, които не се знае дали ще са чак толкова безобидни като сегашните.

Иначе софтуера на форума не е ъпдейтван повече от 2 години, но през този период няколко пъти се появяваха и изчезваха едни или други бъгове. И всичко това се случваше след поредния ъпдейт на Java-та.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Имената написани на кирилица излизат в чата са с "????"
    Гадаеш с кого пишеш :D
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Имената написани на кирилица излизат в чата са с "????"
    Гадаеш с кого пишеш :D
    Интересно , какво се случи с чата ,но имената на кирилица вече не са : ??? ????? , т.е Бат Тянко !

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan Mankov Виж публикацията
    Интересно , какво се случи с чата ,но имената на кирилица вече не са : ??? ????? , т.е Бат Тянко !
    Супер!
    Не знам как са го решили проблема, но явно е от друго място.
    Важното е че вече не ме питат "Ти какво си?"
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Мисля, че тези МОИ постове са съобразени с желанието на повечето колеги - ЧИСТА ИНФОРМАЦИЯ, БЕЗ АКЪЛИТЕ НА ТОЗИ И ОНЗИ. (цитирам)
    Мненията за фирмите ще са в отделните теми и там ще можем да ги хвалим или разпъваме . Към всяка фирма от списъците ще има линк към мненията за тази фирма.
    Телефонният номер на всяка фирма е направен като линк и ако влизате през телефон, веднага можете да го наберете без да преписвате номера.
    Всяка фирма има адрес и линк към Google Maps.
    Сайтовете са само на фирмите, който имат такива.
    Имейлите не са линкове, защото почти никой не използва вградените имейл клиенти, а копира адреса и си ползва уеб имейла.

Винаги когато някой иска да направи нещо, се намират 1000 човека, които да дават акъл и все недоволни остават - знаете какво се случва. Не може да има ред и да бъде свършена някаква работа, ако се съобразявам с желанията на всички.
    Затова предпочетох да не отговарям на въпроси и да свърша работата, защото е адски много и ще отнеме много време.

За да се свърши работата:
    1. Като съм готов с оформлението на темата, тогава ще вземам контактите, които колегите предложат.
    2. Фирмите, които желаят да бъдат вписани, могат да ми пратят едно съобщение с информацията си и като съм готов, ще я вкарам.
    3. Няма да откажа на нито един производител, търговец или колега - бъдете спокойни
    4. Оформлението, подредбата и правилата ги определям аз, но ще изслушам мнението на всеки един и тези идеи, които сметна за добри ще ги използвам. Аз не ви диктувам какво да пишете в личните си постове и искам от вас същото.
    5. Другата седмица ще дам повече информация по темата и какво ще се прави.

ЦЕЛТА НА ТОЗИ ВИЗИТНИК Е ДА ПОМОГНЕ НА КОЛЕГИТЕ!
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Идеята ти е добра и трябва да се доразвие! Аз обаче виждам следния проблем - актуалността на информацията. Добре е до всички, включени във визитника да се изпрати по един мейл с уведомление, че са включени в такава база данни и с молба да прегледат и актуализират информацията за тях.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    И при мен има проблем със въпросителните.При добавяне на файлове,вместо снимки се повяват икони с въпросителен знак и така остават в архива,но прикачени вече се появяват като снимки.Проблемът,може би е от два месеца.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Проблемът е от както този Plugin за чата е инсталиран. Просто в Plugin-а има бъг в работата с кирилица, и понеже кода е на Java, няма как да бръкнем в него и да го поправим. Така че алтернативите са или да деинсталираме чата, или да търпим този негов недостатък.

По принцип форума отдавна не е ъпгрейдван с по-нова актуална версия на V-Bulletin. Работата по един ъпгрейд е няколко седмици на 2-3 програмиста (заради хаоса и несъвместимоста в базите данни межу различните версии). Сега не можем да си го позволим, понеже ИТ отдела е претоварен от други задачи, от които очакваме да спечелим живи пари. Живот и здраве хората малко да се поосвободят и веднага ще им поръчам да направят ъпгрейд, който най-вероятно ще премахне съществуващите бъгове, но ще създаде нови на друго място. Какво да се прави - това е софтуер ......

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •