Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 30 ПърваПърва ... 152324252627 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 297
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Пчелите в рояка са подготвени физиологично за зимата по добре от тези в кошерите.Спокойно могат да изимеят в гумата.......Като ги местиш ще останеш учуден от малкото мед-около кило.Аз съм местил рояк и в началото на ноември.

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Не бих се учудил, понеже виждам, че по външната част на питите няма мед.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Не разбрах как ги разделяш с табла и мрежа.Моите са с плътна преграда от фазер.По две или три заедно по-лесно се топлят.Зимувал съм резервни семейства - три на по 4 рамки в кошер и са оцелявали.
    Разделил съм ги с вертикална дъсчена табла дебела 15мм, която има отвор 10х15см и две мрежички от всяка страна. Входовете са от различни страни на кошера и са боядисани с различен цвят. Направи ми впечатление преди 2 седмици, че кълбата са подредени в средата на всяка половинка, а не в средата на кошера. Дъното е с 1/3 мрежа и е отворено.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Разделил съм ги с вертикална дъсчена табла дебела 15мм, която има отвор 10х15см и две мрежички от всяка страна. Входовете са от различни страни на кошера и са боядисани с различен цвят. Направи ми впечатление преди 2 седмици, че кълбата са подредени в средата на всяка половинка, а не в средата на кошера. Дъното е с 1/3 мрежа и е отворено.
    Идеята на този номер е да направят общо кълбо.Не съм го правил.Да не би да е малък отвора -10х15см или таблата да е дебела.Ако някой има наблюдение ,ще се радвам да сподели.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Аз предлагам да се направи така: Вземаш един кошер - както разбрах от горните постове имаш такъв. Поставяш пити с мед и прашец, ако има от къде да се вземе. Изрязваш далаците от гумата и ги поставяш в страни до питите. Хей така на пода, малко раздалечени за да не се мачкат пчелите. Тези няколко дни го дават времето да е топло и пчелите ще се преместят на питите. Ако има запечатан мед по далаците го разпечатваш, но по - малко. Те ще го вземат и ще го качат на питите. След като почистят далаците ги махаш и стесняваш гнездото.

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Сигурно ще предприема прехвърляне и ще споделя. Ако мине успешно, в кошера ще им е по-добре.

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Е, прехвърлих го. Хубавото е, че видях майката и я преместих благополучно. Имаше малко съвсем прясно пило, а във вътрешната част на далаците и доста мед, но липсваше прашец. Гледам другите носят прашец, дано и това да успее да посъбере.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Sakar Виж публикацията
    Е, прехвърлих го. Хубавото е, че видях майката и я преместих благополучно. Имаше малко съвсем прясно пило, а във вътрешната част на далаците и доста мед, но липсваше прашец. Гледам другите носят прашец, дано и това да успее да посъбере.
    Пилото къде го сложи?

Автор
    Регистриран
    13.12.2014
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Пилото къде го сложи?
    Ами никъде. Може и да сбърках, но нямах време да го поставям в рамка.
    Всъщност то беше малко - колкото капачка от буркан. Измежду питите, които им сложих, има подходящи за снасяне.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Sakar Виж публикацията
    Ами никъде. Може и да сбърках, но нямах време да го поставям в рамка.
    Всъщност то беше малко - колкото капачка от буркан. Измежду питите, които им сложих, има подходящи за снасяне.
    Мислех и това да напиша, но останах с впечатление, че все пак знаеш нещо. Ееееее. Точно това пило щеше да накара пчелите да се качат на рамките. Ако го беше боднал макар и с една клечка и този далак да го сложиш някъде из рамките...(средата) Останалото щеше да стане от раз. Така. Тази грешка е поправима. Значи нарави това което написах в по - предния ред. Пчелите ще са там където е пилото.

Страница 25 от 30 ПърваПърва ... 152324252627 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •