Откъде реши, че третирам само с кумафос? Точно обратното - поне 10 пъти във форума съм казвал, че както в миналото, така и за в бъдеще моята концепция е НЕПРЕКЪСНАТО ДА СЕ СМЕНЯ ПРЕПАРАТА, с които се третира. Просто сега му дойде времето на кумафоса и наистина съм възхитен от действието му, но следващия път ще му дойде реда за третиране чак след няколко години.
Колкото до заплахите, които ги пише в листовката, и с които разтягаме локуми тука във форума - ами трябва да ви кажа, ЧЕ ТЕ СА СИЛНО ПРЕУВЕЛИЧЕНИ. Лентичките ги сложих някъде около 6-12-ти август и според листовката майките ми трябваше едва ли не да спрат да снасят. Да, ама не. Снасяха на поразия и в момента мога да се похваля, че с малки изключения зазимявам едни хубави и силни семейства с доказано нулево опаразитяване.
Колкото до заплахите, че ще ми измрат пчелите и всякакви други подобни - да ви напомня ли, че и миналата година по това време сипехте същите заплахи, само че тогава беше че през октомври съм подхранвал пчелите с инвертиран сироп. Според вас трябваше да измрат, ама не измряха. И сега според листовките трябваше майките да не снасят, ама снасяха. И външното хранене, че предизвиквало кражби, ама при мен не крадяха, и какво ли не още. Въобще пчеларските митове станаха прекалено много, така че напоследък предпочитам да вярвам предимно на собственото си мнение и на собствените си решения.