Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 52 от 100 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 511 до 520 от общо 991
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Твърдиш,че Лега е марцедеса сред центрофугите?

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Твърдиш,че Лега е марцедеса сред центрофугите?
    Не твърдя това. След завъртането на двете ги съпоставям.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Жалко,ако беше така щеше да ме улесниш в избора на центрофуга.Приятен ден колега .

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Жалко,ако беше така щеше да ме улесниш в избора на центрофуга.Приятен ден колега .
    В крайна сметка нямаш много избор, от това което се намира на нашия пазар за мен Легата е най доброто.
    И аз си мислих че ще си я поръчам от Италия, но избрах по лесния вариант.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    Напълно съм съгласен с доводите за високата цена на центрофугите.
    Но аз имах в пред вид моторизираните центрофуги.

ЦЕНТРОФУГА TUCAN 20, с ел. мотор ELOBA

2 450,00 лв
    ЦЕНТРОФУГА TUCAN 20, ръчна

1 460,00 лв.
    До колкото ми е известно този мотор не е произвеждан само за центрофуги, и тази разлика от 1000лв за мен не е реална.
    Освен мотора има и редуктор, ел. табло, електроника и т.н., както и външни разходи, като напр. доставно-складови, разходи за тестване от отдел ОТК и др.. Ти не знаеш кое перо в калкулацията тежи най-много, за да прецениш защо е такава разликата в цените.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от petyyo Виж публикацията
    От всичко видяно до тук като центрофуги на тази фирма най ми хареса.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Замислял ли си се защо в България рамки се продават само от няколко фирми, а не от всеки втори пчелар? Ами защото ако рамките се правят на универсални дърводелски машини, в тях се влага много труд, и сметката им не излиза. На пазара вече има рамки по 50-60 стотинки, в които са калкулирани само няколко стотинки труд. Това е възможно единствено ако се използват СПЕЦИАЛИЗИРАНИ МАШИНИ, и явно в България такива машини имат само няколко фирми. Та това е причината рамките да са евтини - защото благодарение на скъпа машина се икономисва много труд, а той е определящ в цената. Същото важи и за восъчните основи. Изработката на една основа струва само 13 стотинки защото се ползват СПЕЦИАЛИЗИРАНИ МАШИНИ. Ако такива нямаше, основи щяха да се правят с ръчни преси, щеше да ги продава всеки втори пчелар и щяха да са поне 2 пъти по-скъпи, защото цената на труда в тях нямаше да е 10%, а например 50-60%. Като основен извод може да се каже следното: Скъпите машини правят възможна появата на евтин краен продукт, но за да си струва да се купи такава машина, трябва да има голям пазар.
    В подкрепа на твоята теория мога да дам пример с цените на еднакви центрофуги на Giordan и Lega явно първата фирма има много по голямо производство и модернизирано оборудване и затова центрофугите са им 2пъти по евтини.
    Въпроса е защо ги няма на нашия пазар.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    В цената има и още един елемент - МАРКАТА! Световно известните марки по традиция държат по-високи цени. Това е въпрос на престиж.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Преди десетина дни си дадох труда да прочета всичко написано в този форум за центрофугите. Страшно много и различни мнения за големината, механиката и всичко друго за центрофугите и почти нищо за управлението на двигателите, режимите на работа, необходимата мощност и обороти, захранващо напрежение и други изисквания към управлението на процеса. Имаме вече пълна концепция за задвижването и управлението на центрофугите и по разработката вече се действа. Все пак ми е интересно да чуя и пчеларските виждания по въпроса и вероятно неща, за които не сме се сетили.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ... Имаме вече пълна концепция за задвижването и управлението на центрофугите и по разработката вече се действа. Все пак ми е интересно да чуя и пчеларските виждания по въпроса и вероятно неща, за които не сме се сетили.
    Ами веднага ще ти дам една идея. Ако искаш да регулираш оборотите по електронен път, копчето на потенциометъра не го разграфявай в обороти, а в ПЕРИФЕРНА СКОРОСТ в m/s. От нея и само от нея зависи силата, която изхвърля меда от килийките, и ако го разграфиш така, твоя регулатор на оборотите ще е УНИВЕРСАЛЕН за всички видове диаметри на различните видове центрофуги. Естествено за да смяташ вярно периферната скорост ще се наложи да въвеждаш в компютъра един параметър (диаметъра на центрофугата), но той ще се въвежда еднократно при производството и повече няма да се пипа. Ако има индикация на оборотите, на нея също показвай периферната скорост.

По този начин ще може да се направи единна измерителна единица и тогава вече ще имаме шанса в този форум да обсъждаме какви са най-добрите програми, по които може да се извършва центрофуженето. И цитирайки метри в секунда ние ще имаме универсална единица, работеща с всички диаметри центрофуги.

Страница 52 от 100 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •