Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 991

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    А какво ще кажеш за идеята, ако я правиш с 12V двигател да бъде с "direct drive" и електронно регулиране на оборотите, soft start и soft stop? Колко са максималните обороти, с които се върти барабана?
    Нямам понятие от такива мотори, гледам какво се предлага на пазара за механизиране на процеса и не мога да разбера какво толкова има в една електрифицирана центрофуга че струва идна торба с пари,.
    Да я сравним с една пералня от ново поколение, центрофугата има доста по малко механизми а струва няколко пъти в повече.
    Оборотите предполагам са от 100 до 250 в мин.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Отговора е: Скъпо е защото се купува рядко, ползва се рядко, а и много дълго във времето, а и ние трябва да живеем! На каква цена я купи , че с двигател на 220V e 2 хиляди и нещо?

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Отговора е: Скъпо е защото се купува рядко, ползва се рядко, а и много дълго във времето, а и ние трябва да живеем! На каква цена я купи , че с двигател на 220V e 2 хиляди и нещо?
    А защо се купува рядко????????????- ЗАЩОТО Е СКЪПО. В раьона си имам над 50бр. регистрирани пчелари с над 20 кошера, а от тях 20 процента са със механизирани центрофуги. Има доста пчелари с по 100 кошера и нагоре и въртят на ръка. МЕД ДА ИМАЛО И ПРОДЪЛЖАВАТ.
    Я се замисли какъв процент от домакинствата перът на ръка или по точно нямат автоматична пералня. Ако пералните бяха по 2000лв. и на горе какъв процент от домакинствата щяха да имат автоматични.
    И още нещо, да си виждал саморъчно направени перални, а центрофуги колкото поискаш. Нормално ли е един термо нож да струва повече от най скъпата ютия.
    За 12 години пчеларстване около 50процента от печалбата съм я вложил в оборудване, остава ми да електрифицирам центрофугата и евентуално матуратор, за разпечтваща не мога да си мечтая.
    Мечтая си да ми даде господ някоя др. година след като изуча и малката да работя на 100процента печалба за МЕН.
    Писъл че е с ръчно, на пчелина нямам 220 волта

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Затовате питах, защото е с механично -ръчно задвижване. И аз съм така с механични, при вадене се събираме към 8 човека роднини, приятели, 4 разпечатват другите са по центрофугите.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Затовате питах, защото е с механично -ръчно задвижване. И аз съм така с механични, при вадене се събираме към 8 човека роднини, приятели, 4 разпечатват другите са по центрофугите.
    Кътай помагачите защото дигодина за последно ще ползвам малката дъщеря и после -САМ СЪМ ДРУГИ НЯМА.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    а какво не ти хареса на техтронските центрофуги?

Потребител
    Регистриран
    20.09.2011
    Аз си купих ел. задвижване от пчеларски център Русе.На 12 волта за 300 лева.Центрофугата ми е радиална 30 рамки.Електрониката и мотора са Украинско производство.От 2 до 3 ампера повече не натоварва.Редуктора е малко по шумен.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    а какво не ти хареса на техтронските центрофуги?
    Предпочетох легата поради 2 причини.
    1вата е поставянето на рамките само в ЛЕГА TUCAN 20 и то в по старите барабани като моя рамката я пускаш и тя си застава на мястото, ( няма нужда да се целиш и да я наместваш)
    2рата причина е в обема и килограмите.
    Пчелина ми е подвижен и често ми се налага да местя центрофугата, на Техтрон не мога да я изкарам сам от фургона, краката и са разкрачени, трудно излиза през вратата.
    И като погледнеш как се върти барабана на легата и на техтрона????-все една съпоставяш мерцедес и фолцваген

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Жалко,ако беше така щеше да ме улесниш в избора на центрофуга.Приятен ден колега .

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Твърдиш,че Лега е марцедеса сред центрофугите?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •