Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 86 от 186 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 851 до 860 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ей момчета, никой не ми каза как се казва маточния феромон който майката отделя за да маркира яйцата си? Аз ви казах коя е жлезата, а вие хич не ми уважихте въпроса.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Дамянов, трябва да пробваш "Японска тръвна". Нали само восък добиваше, ко шъ каиш а - гениално.
    Как не се сетих...
    Такъв автогол си вкарах с един кошер, че отиде 1 година чистене. Докато се усетя и го бяха направили японски . Другата година ще питам колегите как правят отводки от чудото.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Всичко за този кошер е Байки .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ей момчета, никой не ми каза как се казва маточния феромон който майката отделя за да маркира яйцата си? Аз ви казах коя е жлезата, а вие хич не ми уважихте въпроса.
    Извинявай още търсим в гугала
    РАЗМНОЖИТЕЛНИ ще са

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Как не се сетих...
    Такъв автогол си вкарах с един кошер, че отиде 1 година чистене. Докато се усетя и го бяха направили японски . Другата година ще питам колегите как правят отводки от чудото.
    Много просто. Човечеца - японец ти го е показал по - горе. Той не прави отводки, но принципа е същия. Та: вземаш едно канапче, жица, тел, сезал или каквото там ти падне подобно на връв и започваш да го режеш. Срязваш го и след това частите ги поставяш коя къде ти падне из двора. След около месец ще имаш майки във всяко сандъче. Стига да е имало пило все пак.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Адаш,знаеш ли колко топлина отделя,примерно една плодникова рамка ДБ със запечатано пило?
    Запечатаното пило може да поддьржа самостоятелно до 36*t. стига от някьде да не изтича топлината.Една рамка за 12 дни отделя 3600 големи калории топлина.От тази топлина може да заври три литра вода.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Извинявай още търсим в гугала
    Момчетата са Василевса и Слави. Ти къде се "тургаш" в търсенето?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Размножителните феромони са свързани с така нареченото маточно вещество. То се отделя от горночелюстните (мандибулни) жлези на майката. Чрез храната, то се предава на пчелите -работнички. Те го улавят също така и с помощта на сенсилните (чувствителните) плаки разположени на антените им. Действието на маточното вещество е двoяко. Първо, то сигнализира на пчелите- работнички, че е налице майка в пчелното семейство. Освен това, попаднало чрез храната в организма на пчелите- работнички, то възпрепятства развитието на яйчниците на пчелите -работнички. В случай, че майката загине или спре да отделя маточно вещество, това стимулира пчелите да започнат да изграждат маточници, за да си произведат нова майка. В същото време и техните яйчници започват да се развиват и в случай, че не успеят да си произведат майка ,то те самите започват да снасят яйца. Такова семейство е обречено и става търтовка. Без помощта на пчеларя такова семейство загива.Според Марк Уинстън (2002) маточното вещество съдържа 9 компонента, които участват в привличането на пчелите -работнички към тяхната майка. Същият автор съобщава, че медоносните пчели и майките произвеждат и използват за различни цели спектър феромони с около 40 отделни съставки.
    то нема прости ора вече има само такива дето не знаят де да търсят

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Иво , гугъл ли го преведе от руски ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Момчетата са Василевса и Слави. Ти къде се "тургаш" в търсенето?
    и аз де са меша

Страница 86 от 186 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •