Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    2 корпуса са 30 см. В дадановата рамка, восъчната пита е 25-26 см, а семействата си оцеляват без проблем. И то без дълбокото дъно, което на практика го имаше тука.

Казваш 3-4 корпуса, ок съгласен съм, но тази една шепа пчели, дали може да ги изгради?
    Аз заселих гол рой 2 кг в месец юли и отстрои 3 корпуса и е готов за зимовка.

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Аз заселих гол рой 2 кг в месец юли и отстрои 3 корпуса и е готов за зимовка.
    Аз говорех за клипа. А на теб Браво. По груби сметки, 2 твои корпуса са около 6 кг. мед. Мислиш ли че е достатъчно за пролетно развитие?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Аз говорех за клипа. А на теб Браво. По груби сметки, 2 твои корпуса са около 6 кг. мед. Мислиш ли че е достатъчно за пролетно развитие?
    Не си прав имам повече от 12 кг мед. 2 корпуса с мен за 39,6 кв. дециметра пити с мен. Колко мед прави това?

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Не си прав имам повече от 12 кг мед.
    Може. Една магазинна рамка има 1-1,5 кг. (ако не е надградена), а твоите са двойно по малки, а и на тези размери няма как да са надградени. Мерил ли си колко кг е?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да не са 6, но не повече от 8кг и то на макс.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ей момчета, никой не ми каза как се казва маточния феромон който майката отделя за да маркира яйцата си? Аз ви казах коя е жлезата, а вие хич не ми уважихте въпроса.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ей момчета, никой не ми каза как се казва маточния феромон който майката отделя за да маркира яйцата си? Аз ви казах коя е жлезата, а вие хич не ми уважихте въпроса.
    Извинявай още търсим в гугала
    РАЗМНОЖИТЕЛНИ ще са

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Извинявай още търсим в гугала
    Момчетата са Василевса и Слави. Ти къде се "тургаш" в търсенето?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Размножителните феромони са свързани с така нареченото маточно вещество. То се отделя от горночелюстните (мандибулни) жлези на майката. Чрез храната, то се предава на пчелите -работнички. Те го улавят също така и с помощта на сенсилните (чувствителните) плаки разположени на антените им. Действието на маточното вещество е двoяко. Първо, то сигнализира на пчелите- работнички, че е налице майка в пчелното семейство. Освен това, попаднало чрез храната в организма на пчелите- работнички, то възпрепятства развитието на яйчниците на пчелите -работнички. В случай, че майката загине или спре да отделя маточно вещество, това стимулира пчелите да започнат да изграждат маточници, за да си произведат нова майка. В същото време и техните яйчници започват да се развиват и в случай, че не успеят да си произведат майка ,то те самите започват да снасят яйца. Такова семейство е обречено и става търтовка. Без помощта на пчеларя такова семейство загива.Според Марк Уинстън (2002) маточното вещество съдържа 9 компонента, които участват в привличането на пчелите -работнички към тяхната майка. Същият автор съобщава, че медоносните пчели и майките произвеждат и използват за различни цели спектър феромони с около 40 отделни съставки.
    то нема прости ора вече има само такива дето не знаят де да търсят

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Момчетата са Василевса и Слави. Ти къде се "тургаш" в търсенето?
    и аз де са меша

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •