Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Момчета, извинявайте, но тази влага ми се струва, че е поради липсата на вентилация в кошера.
    Не съм запознат с това дали неизядения мед води до повече влага, но с незапечатания проблемите са много.
    Между другото, къде са му пчелите на този кошер или така се зазимява с малко пчели?
    Много ми хареса лопатката-чекмедже за подмора, имате ли такава?

Светна ми една идея: Дъното на кошера може да го направите с голям наклон към входа. Така умиращите пчели ще се пускат по пързалката и ще излизат през входа, а няма да се натрупват по дъното. (СЕРИОЗНО)
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Момчета, извинявайте, но тази влага ми се струва, че е поради липсата на вентилация в кошера.
    Не съм запознат с това дали неизядения мед води до повече влага, но с незапечатания проблемите са много.
    Между другото, къде са му пчелите на този кошер или така се зазимява с малко пчели?
    Много ми хареса лопатката-чекмедже за подмора, имате ли такава?

Светна ми една идея: Дъното на кошера може да го направите с голям наклон към входа. Така умиращите пчели ще се пускат по пързалката и ще излизат през входа, а няма да се натрупват по дъното. (СЕРИОЗНО)
    Това е неправилно зазимяване на японска тръвна в 2 корпуса. Зазимяването трябва да стане в 3-4 корпуса с изградени пити.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Това е неправилно зазимяване на японска тръвна в 2 корпуса. Зазимяването трябва да стане в 3-4 корпуса с изградени пити.
    Прав си и неспазване на технологията на изработка на кошера. В Други негови клипове се вижда влага по капака при мен такова нещо не съм забелязал под капака беше напълно сухо при отваряне. Вижте и другите му клипове.

Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    2 корпуса са 30 см. В дадановата рамка, восъчната пита е 25-26 см, а семействата си оцеляват без проблем. И то без дълбокото дъно, което на практика го имаше тука.

Казваш 3-4 корпуса, ок съгласен съм, но тази една шепа пчели, дали може да ги изгради?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    2 корпуса са 30 см. В дадановата рамка, восъчната пита е 25-26 см, а семействата си оцеляват без проблем. И то без дълбокото дъно, което на практика го имаше тука.

Казваш 3-4 корпуса, ок съгласен съм, но тази една шепа пчели, дали може да ги изгради?
    Аз заселих гол рой 2 кг в месец юли и отстрои 3 корпуса и е готов за зимовка.

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Аз заселих гол рой 2 кг в месец юли и отстрои 3 корпуса и е готов за зимовка.
    Аз говорех за клипа. А на теб Браво. По груби сметки, 2 твои корпуса са около 6 кг. мед. Мислиш ли че е достатъчно за пролетно развитие?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Аз говорех за клипа. А на теб Браво. По груби сметки, 2 твои корпуса са около 6 кг. мед. Мислиш ли че е достатъчно за пролетно развитие?
    Не си прав имам повече от 12 кг мед. 2 корпуса с мен за 39,6 кв. дециметра пити с мен. Колко мед прави това?

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Не си прав имам повече от 12 кг мед.
    Може. Една магазинна рамка има 1-1,5 кг. (ако не е надградена), а твоите са двойно по малки, а и на тези размери няма как да са надградени. Мерил ли си колко кг е?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да не са 6, но не повече от 8кг и то на макс.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ей момчета, никой не ми каза как се казва маточния феромон който майката отделя за да маркира яйцата си? Аз ви казах коя е жлезата, а вие хич не ми уважихте въпроса.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •