Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 40

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз пък си мислех, че новосформираните семейства още не го знаят това. Предполагах че затова нуклеусите, които се пълнят само с пчели се оставят няколко дни затворени - за да не се разхфърчат, нищо че се правят от млади пчели.
    Мислех си че отводки сформирани на същото място в първите няколко дни - до седмица нямат пчели, които да носят вода, нектар, прашец и да охраняват входа, защото липсват летящи пчели, а то било защото липсвали младите пчели и се налагало летящите да изземват техните функции...

...Пчелите не излизат всеки ден навън....
    Пчелите, които не излизат при всеки недъждовен ден представляват кошерни, а не летящи пчели.

Относно въпроса доколко вътрекошерните пчели, които са се облитали поне веднъж на старото място, (в каква степен и при какви обстоятелства) биха се завърнали отново там, веднъж щом станат летящи, смятам за основателен.
    НО мисля че такъв отговор отдавна е даден в литературата, просто аз не си го спомням (както и много други неща, които почти всеки начинаещ пчелар вече знае).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Аз пък си мислех, че новосформираните семейства още не го знаят това. Предполагах че затова нуклеусите, които се пълнят само с пчели се оставят няколко дни затворени - за да не се разхфърчат, нищо че се правят от млади пчели.
    Мислех си че отводки сформирани на същото място в първите няколко дни - до седмица нямат пчели, които да носят вода, нектар, прашец и да охраняват входа, защото липсват летящи пчели, а то било защото липсвали младите пчели и се налагало летящите да изземват техните функции...

Пчелите, които не излизат при всеки недъждовен ден представляват кошерни, а не летящи пчели.

Относно въпроса доколко вътрекошерните пчели, които са се облитали поне веднъж на старото място, (в каква степен и при какви обстоятелства) биха се завърнали отново там, веднъж щом станат летящи, смятам за основателен.
    НО мисля че такъв отговор отдавна е даден в литературата, просто аз не си го спомням (както и много други неща, които почти всеки начинаещ пчелар вече знае).
    От уважение към теб, няма да напиша "ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ", но все ми се струва, че някои от постовете ти ги пише друг човек, а някои не. Sori.

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    От уважение към теб, няма да напиша "ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ", но все ми се струва, че някои от постовете ти ги пише друг човек, а някои не. Sori.
    Sorry ли имаше пред вид?
    0899946746 Поздрави, Емо.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
    Sorry ли имаше пред вид?
    Da. Tova. Сори.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •