Ако познаваше поне малко от малко теорията на вероятностите, щеше да си наясно че един единствен рой нищо не доказва. Трябва да се направи изследване на стотици и хиляди роеве и да се вземе средната стойност на изследвания параметър, както и да се изчисли средноквадратичното отклонение на разбросите (сигмата). Чак след това може да се нарисува кривата на нормалното (Гаусовото) разпределение и чак тогава могат да се вадят статистически репрезентативни (верни) изводи.
"На български" :
Едно семейство нищо няма да докаже, защото може да съществуват 1 000 000 други, които да доказват точно обратното, а да не ги виждаш.
Тъй като отговора на въпроса е сложен, поставяме отговора в границите между точката Х и точката Y. По това разбираме дали е в границите на истината или неистината.
Изпреварих теили поне се опитах
![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Сериозно, колегата явно не е чел изследванията и добива информация само от трети лица.
Ърнест Хемингуей
Чел съм и именно такова изследване цитирам проведено в гора сред хралупи. Ако намеря инфото че го четох отдавна ще го пусна тук. Това е последния ми пост оставям Ви да си чешете величието. Аз може да съм нов но имам теория за нещо има много годишни пчелари дето нямат теория за нищо.
Това е от мен.
Вие разбрахте ли по колко пити правят в японския кошер ?
Ърнест Хемингуей
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))