На теория инвертазата е ензим, който НЕ СЕ ПРОМЕНЯ в процеса на инвертиране (като количество и/или качество). Той просто е КАТАЛИЗАТОР, който прави реакцията възможна, и в края на процеса ИНВЕРТИРАНЕ количеството му е същото, както в самото начало. На практика химически реакции НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ. Просто една сложна молекула захароза се РАЗКЪСВА на една проста молекула ГЛЮКОЗА и една проста молекула ФРУКТОЗА. Химическите им формули са еднакви - C6H12O6. Различна е само подредбата на атомите в молекулите.

При това положение аз лично си мисля, че продухването с въздух НЯМА ДА ПРОМЕНИ ПРОЦЕСА, но понеже не съм сигурен, предпочитам да си замълча и да оставя специалистите да си кажат думата. Алтернативата е да направиш експеримент и след това да направиш поне едно изследване в акредитирана лаборатория - тогава поне ще получим доказателство за това твърдение.