Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 62 от 186 ПърваПърва ... 1252606162636472112162 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 611 до 620 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    [QUOTE=m_pchelari;72130]
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Цикъла на развитие драги ми колега се влияе от температурата, а не от вида на пчелата. [/qoute]

И на колко градуса живее апис церана, че пилото и да се излюпва за 18 а не за 21 дена? Грубо по твоите сметки в гнездото трябва да поддържа над 40 градуса.
    Чети цитираната от мен информация на руски моля там го пише. няма смисъл да пиша нещо което съм постнал вече. там става въпрос за процеса на люпене прехвърли го на целия период от залагане на пило и ще получиш твоята сметка сирече е гледала пило при 36 градуса.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Чети цитираната от мен информация на руски моля там го пише. няма смисъл да пиша нещо което съм постнал вече. там става въпрос за процеса на люпене прехвърли го на целия период от залагане на пило и ще получиш твоята сметка сирече е гледала пило при 36 градуса.
    Ок дори сметката ти да е вярна и при 36 градуса пилото да се люпи за 18 дена, как доказваш, че нашата пчела ще го прави това в японски кошер. Твърдиш, че една порода пчела сложена в различен кошер започва да се държи като друга порода пчела, пренебрегвайки всякакви генетични и еволюционни фактори.

Ето аз ти казвам, че моята пчела над 36 градуса ходи за вода и вентилира, въпреки че има условия да унищожи малко акар па макар и само през лятото.
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Ок дори сметката ти да е вярна и при 36 градуса пилото да се люпи за 18 дена, как доказваш, че нашата пчела ще го прави това в японски кошер. Твърдиш, че една порода пчела сложена в различен кошер започва да се държи като друга порода пчела, пренебрегвайки всякакви генетични и еволюционни фактори.
    Колега, японския кошер го прави възможно, както друг тип вертикални кошери с обем по ширина по-малък или равен на 30 на 30, а пчелата се възползва от възможността и условията, които и дава кошера да го реализира, т.е. да вдигне и задържи за голям период от време температурата от 36 градуса. И едната и другата пчела имат способност да повишават температурата. Нашата пчела при условия на хралупа не се заразява с акар, по- точно процента на зарязяване е нищожен и не и влияе на живота пряко.
    твоята пчела не може да задържи постоянно за този срок посочената температура обема на кошера ти е голям затова и не и се занимава с априорно обречени дела.
    Твоята пчела през нощта ще отърве необходимата температура още.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията

Ето аз ти казвам, че моята пчела над 36 градуса ходи за вода и вентилира, въпреки че има условия да унищожи малко акар па макар и само през лятото.
    През нощта не е 36 градуса.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    През нощта не е 36 градуса.
    Същото писах и аз колега, че още през първата вечер ще я изпусне необходимата температура.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    А , през деня ?
    Момчета тук ви спукаха от бъзик .
    Както и да е . От догодина с бодра песен .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    А , през деня ?
    Губи се ефекта ако я държиш температурата само през деня нощите винаги ще пада. Няма смисъл и го знаеш. бъзик ли ние извадихме аргументи. па който няма контрааргументи за бъзика.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Не е проблем да се провери с прости средства колко е вярна едната или другата хипотеза, като се сложат датчици при пилото в единия и в другия кошер.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	6.jpg
Прегледи:      69
Размер:	29.3 KB
ID:	5046
    От тия прости термометърчета имам още около десетина в лабораторията, който е мераклия мога да му пратя. Струват само 8лв бройката.
    Имам и дейталогери за целта, ако реши някой да следи денонощно температурата.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Не е проблем да се провери с прости средства колко е вярна едната или другата хипотеза, като се сложат датчици при пилото в единия и в другия кошер.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	6.jpg
Прегледи:      69
Размер:	29.3 KB
ID:	5046
    От тия прости термометърчета имам още около десетина в лабораторията, който е мераклия мога да му пратя. Струват само 8лв бройката.
    Имам и дейталогери за целта, ако реши някой да следи денонощно температурата.
    Вярно е ма колко плати за реклама?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Аргументи от Вашата практика или аргументи от суха Ваша теория ?

Страница 62 от 186 ПърваПърва ... 1252606162636472112162 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •