Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 49 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 484
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен не вярвам да се е оплодила, имаше 1-2 хубави дни след излюпването. Ако не се оплоди дали ще оставят старата? След няколко дена ако се оправи времето ще видя какво е станало.
    Най вероятно ще го разхвърлям по другите кошери. Иначе търтей има достатъчно.
    След като има търтеи всичко ще е наред, но е малко времето за пило.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    След като има търтеи всичко ще е наред, но е малко времето за пило.
    Пило си има, старата майка (на 4 месеца) работи, но изглежда има проблем и са решили да я сменят.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    В такъв случай не закачай семейството-не го разформировай.Пчелите чувстват сигурност,затова не са подгонили новата майка да осеменява....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Вчера го отварях и гледам има работеща майка, ама дали се е оплодила новата или е останала старата не знам. Юни смениха белязаната и новата съм забравил да е бележа и сега не разбрах какво стана, важно че работи и изглежда добре.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,ако това се случи в началото на активния сезон,колко мед ще изкараш от въпросното семейство?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ник,ако това се случи в началото на активния сезон,колко мед ще изкараш от въпросното семейство?
    То се случи със същото семейство нали писах че сега са на поправителен ама много се мотаха. Зависи от майката, ако е добра много ако е калпава нищо.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Една от причините да сменям майките през август е именно възможността за "поправителен".

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Днес направих един бърз оглед.Най-слабата(септемврийска) отводка покрива плътно 5 междурамия.Другите са стеснени на по 7-8 междурамия.Отводките направени в началото на август с оплодени майки,може да се каже,че не са вече отводки,но и те са стеснени на 8 рамки.Медените венците видимо са удебелени,а пчелите са ниско.Крайните рамки са запечатани изцяло.Сториха ми се по агресивни от нормалното,може би заради ветреца,но пък затова вкарват прашец яко,като за последно.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Една от августовските отводки - 50 дена по-късно.
    Другите са на същото положение. Позагладиха "косъма" след като взеха по някой литър инверт. С по две килограмови питки и са перескочили зимата. С по-ранно пролетно форсиране и закъсняла акация трябва да се класират с по някой кг. Е, ако е рекъл Началника!
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри oie_18203155VmKQneEE.jpg‎  
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ако е рекъл Началникът и има рапица наоколо,тази млада майка ще иска цепене още преди акацията...
    Аз си мисля,че моята септемврийска "отводка",ще пусне "северна" акация,а при теб не е необходимо акацията да закъснява.

Страница 7 от 49 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 354 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 354 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •