Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 43 от 186 ПърваПърва ... 3341424344455393143 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 421 до 430 от общо 1859
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Имам чувството, че се шегувате. Сериозно, няма никаква логика в това което казвате.
    Това ми напомня на един български пчелар, който измисли лекарство убиващо 100% от болестите и акара.
    Онези двамцата, които решиха проблемите с пчелите с противопожарни датчици или нещо по-абсурдно.
    Сега други са решили, че на всяка тераса ще слагаме кошер и това ще реши проблемите.
    Един друг с металотърсач откривал дали са натровени пчелите с живак.
    Един искаше да въвежда кошер който да го обслужваме с автовишка.

Мисля, че сте станали жертва на заблуда или измама. Не сме против иновациите и новите идеи, но това което казвате изобщо няма нищо общо с нашата Апис мелифера.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ха, ха. Добри деца излязоха. Послушаха ме и заминаха да се подготвят.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Денис-Белята Виж публикацията
    Бе вие, как си мислите, че става това? За ден или за два? Коя луда майка ще си позволи да стои задънена в кюшето на кошера? Четете ли се, какво пишете?
    Малко си човъркал пчелите колега затова ти се струва невъзможно,забравяш пчелите те при определени условия роеви така я блокират че не е питат луда ли е каква е арестуват я и спират храненето подготвят е за полет навън,номера е да не допуснеш това изпаднат ли в роево ни хранене ни разщиряване отдоло и отгаре не помага ,пчелите решават всичко маиката е техен слуга.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Ето как се получава – изведнъж в природата има паша, и основите се изграждат и се запълват със нектар, и стават преграда за майката да се прехвърли в другата половина на гнездото. И майката остава блокирана в едната половина на гнездото.
    Тогава липсва открито пило, пчелите стават търтовки, и семейството се изроява, въпреки че в другата половина на гнездото има много свободни килийки за снасяне на яйца.
    Дори да се приеме подобно твърдение ,което е жива щуротия ,аз имам въпроси :
    1.Кой ще заложи маточници -търтовките ли?
    2.Ако майката трябва да осемени маточник ,как ще стане нали е блокирана ?
    3.И въобще коя половина ще рои , тази на търтовките или тази около майката ?!!?
    Наистина се чудя дали сте наблюдавали подобно нещо или предъвквате някакви стари буквари ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Наличието на нормална майка в семейството отделя феромони ,които пречат да се развият яйчниците на пчелата работничка.От,което следва,че в едно семейство няма как да има нормална майка и пчели тьртовки.
    Този пост е редактиран от IVO_3; 24.09.2015 в 10:38.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ха, ха. Добри деца излязоха. Послушаха ме и заминаха да се подготвят.
    Аз пък не знам как имате нерви да спорите с тези двамата. Василевса е патологичен лъжец. Купил е един кошер юни месец, но пише пчеларски стаж три години, като го питах от колко години се занимава с пчели пак излъга, крие се зад прокси сървър в Кения (сигурно за да не му открадне някой кошера чудо). Прочел е някакви глупости на някакви мужици и ръси простотия на поразия, а Вие му се връзвате и спорите с него. Даже твърди че заради мужиците сме имали държава, което може да го каже или много глупав човек или патологичен лъжец.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград

Angry

Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Аз пък не знам как имате нерви да спорите с тези двамата. Василевса е патологичен лъжец. Купил е един кошер юни месец, но пише пчеларски стаж три години, като го питах от колко години се занимава с пчели пак излъга, крие се зад прокси сървър в Кения (сигурно за да не му открадне някой кошера чудо). Прочел е някакви глупости на някакви мужици и ръси простотия на поразия, а Вие му се връзвате и спорите с него. Даже твърди че заради мужиците сме имали държава, което може да го каже или много глупав човек или патологичен лъжец.
    Видимо си бил двойкаджия по история. Кой възстановява Бг държавата? Да не би филанкишията. Ти си консервативен тиквеник, който няма аргументи а обижда и спори. Простотиите ги ръсиш ти. Има патологични лъжци и патологични идиоти.

Автор
    Регистриран
    02.08.2014

Lightbulb

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Видимо си бил двойкаджия по история. Кой възстановява Бг държавата? Да не би филанкишията. Ти си консервативен тиквеник, който няма аргументи а обижда и спори. Простотиите ги ръсиш ти. Има патологични лъжци и патологични идиоти.

бате, за ''съединението'' си, България плаща 62 милиона франка на братския руски народ, че да ни пази от турците... тя хватката е по-сложна, но крайния резултат е, че Русия кешира некви 62 млн. за братските си чувства... историята не е това, което са те учили в училище...

п.п. аз съм по-скоро русо-фил, отколкото американо-фил

п.п.п. спам! да се трие...

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от kubio Виж публикацията
    бате, за ''съединението'' си, България плаща 62 милиона франка на братския руски народ, че да ни пази от турците... тя хватката е по-сложна, но крайния резултат е, че Русия кешира некви 62 млн. за братските си чувства... историята не е това, което са те учили в училище...

п.п. аз съм по-скоро русо-фил, отколкото американо-фил

п.п.п. спам! да се трие...
    Ами ако импееатора не спира султана да нападне, тъй като източна Румелия е била автономна област на Османската Империя, какво щеше да стане. Съединението щеше ли да го има без руско-турската война а? как щеше да плати ако я няма а?тия пари са отпуснат заем на бг от Русия да плати на Турция обезщетение.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Чакам да го питаш с нетърпение да видим кога е хващал акар адаш? звънни му и го питай даже.

Не можахме да се видим,но се чухме.И така адаш,време е да се позаинтересуваш,как се бори акара БЕЗ термичен метод..и да си подготвиш 3-4 кошера за рояци.Таз есен може и да минеш метър без третиране,но от догодина.....А меда е не повече от два корпуса-10-12 кила макс...

Страница 43 от 186 ПърваПърва ... 3341424344455393143 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •