Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 5 от 186 ПърваПърва ... 345671555105 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 41 до 50 от общо 1859
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Отдавна отминаха времената, когато единичен човек в домашни условия е в състояние да направи някакво откритие. В днешно време откритията се правят от институти с хиляди учени в тях и с многомилиардни бюджети финансиране.

И ако някой все пак си въобрази, че е направил откритие в къщи, което не са успели да го направят други 7 милиарда човека - не знам какво да си мисля за този "откривател", освен че е силно некомпетентен и в резултат на това живее в свой собствен свят от илюзии и самозаблуди, в които сам си вярва. Срещал съм се с такива хора, които са си въобразили че са открили едва ли не вечния двигател, и дълбоко вярват, че всички учени по света са глупаци. Спорът с такива хора е безсмислен. Доводите и доказателствата им са смешни, но самите те не го осъзнават това от позицията на собствената си некомпетентност.

http://bnt.bg/part-of-show/izobreten...a-valeri-matov
    http://30dumi.eu/archives/7451
    http://bgchaos.com/830/fractals/theo...8%D0%BA%D0%B0/

Публикувах само 3 линка на "вечни двигатели" но в интернет има поне 1 милион такива линкове. Ако всичките те бяха истина, досега тока щеше да е без пари, колите щяха да летят не само във въздуха, но и в космоса със свръхсветлинна скорост. А пчелите щяха да ни носят мед направо на масата и да го мажат по филиите с масло на сутрешната ни закуска.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Василевсе в хралупите може да няма акар, но според мен това е поради честа смяна на хралупите от дивите пчели, било поради роене било поради септемврийски ройчета .

А за даданблата мисля, че при тези жеги които бяха от по 38 градуса ако пчелите не вентилираха не знам кво щеше да стане в кошера.

Аз си задавам въпроса защо руските теоретици се мъчат като грешни дяволи да пържат пчелите посред зима а просто не си направят японски кошери.
    Честа смяна на хралупата пчелата. Не се заразява с акар в хралупата бе човек, а по време на паша най-често, какви ги разправяш? Щото и те знаят за японския кошер толкова колкото и ти затова. Повечето изследвания са правени върху дадан-блат и лангсрот рут и върху хралупа. Японския кошер е изкуствена хралупа. Може да прочетеш анализа на Кокорев за развитието на пчелното семейство в условията на хралупа

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Приятелю, ти наистина ли си вярваш. Не температура, японски кошер ами и огромни концерни като Bayer, стотици учени и университети засега НЕ МОГАТ да ни избавят от акарите. Каквато и борба да се води с тях тя е насочена за намаляване популацията на акара. Начините за измерване на опаразитеноста са известни и не веднъж сме ги дискутирали тук. Това, че не виждаш акари по летящите пчели и дъното е чисто е направо смешно.Защо смятам така:
    1.Акарите са основно в пилото те там се размножават, което им е основната функция през активния сезон.Често се забелязват и по младите новоизлюпени пчели(за кратко) а те не излизат от кошера.
    2.Ако акара е по пчелите той умело се крие и дори може и да не се забележи от пчеларя и при стояща пчела вътре в кошера, а да не говорим изобщо за излитаща или кацаща на прелката.
    3. По това време на безпашие навън излизат много малък процент от летящите пчели и то основно сутрин.
    в момента точно концерните пречат за развитието тъй като трябва да им купувате боклуците дето произвеждат. Откъде акарите попадат в пилото как се заразява кошера с акар, да не би да си се ражда там. Тъй че за смешки не ми приказвай. Иди намери хралупа с акар и ме викни да го видя ма ме съмнява, че ще ходиш за зелен хайвер. При теб може да е безпашие но при мен не е внася се прашец целодневно и нектар. Има поливни цветя при мен много тъй, като ги гледам в градски условия не в ливадни.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Иво какво точно ти е по-ясно?Евреинът(поне така ми звучи) разделя гнездото,а при японския обема се увеличава от долу.Освен това акара се развива в запечатаното пило,а температура по голяма от 38*C вече е проблем за пилото.При температура 45*C и нагоре восъкът омеква и килийките се деформират,а пчелите изпадат в колапс.Както пише за "борбата"с акара са необходими 45*C - 48*C............
    След празниците имам среща с един момък,който си има 2-3 японски от 4-5 години...Няма да забравя да го попитам..
    Чакам да го питаш с нетърпение да видим кога е хващал акар адаш? звънни му и го питай даже.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от 212 Виж публикацията
    <p>
    Раава е естонец. Според Раава акара мъчно понася продължителна разлика от да кажем 0.5 до 2 градуса. Понеже това се случва през всичките 21 дена. Примера който дава е с човек който е в сауна. Да може някое време в сауна на 100 градуса. Но не и 21 дена в сауна на 38.6 градуса. След 21 дена на 38.6 градуса човек ще е инвалид. Числата са примерни вижте в книгата, човека обяснява много подробно.</p>
    Благодаря колега щ е погледна за този естонец, не го бях чел признавам досега.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    в момента точно концерните пречат за развитието тъй като трябва да им купувате боклуците дето произвеждат. Откъде акарите попадат в пилото как се заразява кошера с акар, да не би да си се ражда там. Тъй че за смешки не ми приказвай. Иди намери хралупа с акар и ме викни да го видя ма ме съмнява, че ще ходиш за зелен хайвер.

Така е- акарите се произвеждат от големите концерни в лаборатории и после ги засяват из полето, от където те попадат в кошерите. Сегашните вароатозни акари са дело на японците, но корейците наскоро пуснаха "на пазара" нов щам, който прави много по-големи поразии от стария модел. Засега е наличен само в Бразилия, като стария модел бързо е бил изместен, скоро очаквайте да го пуснат и в Европа.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Така е- акарите се произвеждат от големите концерни в лаборатории и после ги засяват из полето, от където те попадат в кошерите. Сегашните вароатозни акари са дело на японците, но корейците наскоро пуснаха "на пазара" нов щам, който прави много по-големи поразии от стария модел. Засега е наличен само в Бразилия, като стария модел бързо е бил изместен, скоро очаквайте да го пуснат и в Европа.
    Колега това майтап ли е или ни предоставяш на вниманието сериозна информация?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Леле , мале !

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    ..... Откъде акарите попадат в пилото как се заразява кошера с акар, да не би да си се ражда там. Тъй че за смешки не ми приказвай......
    Смешките ги приказваш ти и не се усещаш вече 3-ти ден. Да, акарите се раждат в кошера и то точно в пилото. Да вземеш да попрочетеш малко литература, преди да продължиш да приказваш врели-некипели:

http://beesbg.com/%D0%A0%D0%B0%D0%B7...A%D0%B0%D1%80/
    http://www.troyamed.org/varoatoza.html
    http://to-bee.blogspot.bg/2011/03/blog-post_24.html
    http://agronet.bg/bee-keeping/bee-ar...varoatoza.html
    http://agronet.bg/agro-news/interesn...ara-varoa.html
    http://www.agro-consultant.net/zhivo...estruktor.html

Има още хиляди линкове в интернет. Направи си труда да прочетеш поне няколко от тях, преди да продължиш да спориш и да демонстрираш колко си некомпетентен.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Колега това майтап ли е или ни предоставяш на вниманието сериозна информация?

По свое му има доста голяма истина в себе си, въпреки че би трябвало сам да знаеш отговора, бидейки такъв специалист по темата. От всичките 18 открити до сега щама на вароа, само 2 успяват да се възпроизвеждат върху apis mellifera. Е, време е да се запознаем и със втория.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 5 от 186 ПърваПърва ... 345671555105 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •