Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 42 от 186 ПърваПърва ... 3240414243445292142 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 411 до 420 от общо 1859
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Ето как се получава – изведнъж в природата има паша, и основите се изграждат и се запълват със нектар, и стават преграда за майката да се прехвърли в другата половина на гнездото. И майката остава блокирана в едната половина на гнездото.
    Тогава липсва открито пило, пчелите стават търтовки, и семейството се изроява, въпреки че в другата половина на гнездото има много свободни килийки за снасяне на яйца.
    Това, че постъпва нектар и питите се запълват и стават преграда за майката е също един МИТ, който трябва да се отхвърли. Майката си се движи из кошера без значение какви са питите и с какво са пълни. Дори и една малка дупка да и оставиш през преграда през половината гнездо ти гарантирам, че майката ще я открие и ще мине от другата страна и ще осемени питите, особено ако са новопостроени. Гарантирам. Другото което е, че не се получават тези търтовки при кошер с нормална майка. Тази мантра която постоянно напяваш няма да мине, защото това е невярно и всички много добре го знаят.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Ето как се получава – изведнъж в природата има паша, и основите се изграждат и се запълват със нектар, и стават преграда за майката да се прехвърли в другата половина на гнездото. И майката остава блокирана в едната половина на гнездото.
    Тогава липсва открито пило, пчелите стават търтовки, и семейството се изроява, въпреки че в другата половина на гнездото има много свободни килийки за снасяне на яйца.
    Как пчелите ще станат търтовки?!?! За търтовка е нужно семейството да седи без майка доста време. Пчелите усещат феромона на майката в целия кошер и е невъзможно една пита с мед да ги спре. Ти как си представяш пчелите да оставят майката блокирана за един месец и в същото време да не градят, а да имат възможност. Имаш ли на идея като се заклещи майката и какви неща правят пчелите само и само да я освободят, а някви си 1-2-3кила мед изобщо не са проблем.
    Замисли се...пчелите не са толкова глупави и са имали достатъчно време за да си изработят решения за толкова често срещани проблеми.

Хора...да не говорим за различен добитък, да не съм объркал форума

Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Разликата в химичния състав между нектара и зах. Сироп 1 към 1 е минимална
    Покажи ми на база на какво стигна до този извод. Искам да го видя черно на бяло и ще се съглася с теб.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Имах друго предвид ще строят да съгласен съм с теб но място за снасяне няма да има. Първия приоритет даже могат да изхвърлят снесеното ако има за да освободят килийки за нектара. Разликата в химичния състав между нектара и зах. Сироп 1 към 1 е минимална
    Да изхвърлят пилото за да сложат нектара е малко несериозно. Това нещо виждал ли си го? Не. Няма и да го видиш. Разликата м/у нектара и сиропа не е минимална, а огромна.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Как пчелите ще станат търтовки?!?! За търтовка е нужно семейството да седи без майка доста време. Пчелите усещат феромона на майката в целия кошер и е невъзможно една пита с мед да ги спре. Ти как си представяш пчелите да оставят майката блокирана за един месец и в същото време да не градят, а да имат възможност.
    Замисли се...пчелите не са толкова глупави и са имали достатъчно време за да си изработят решения за толкова често срещани проблеми.

Хора...да не говорим за различен добитък, да не съм объркал форума

Покажи ми на база на какво стигна до този извод. Искам да го видя черно на бяло и ще се съглася с теб.
    Цитирам Иван Сергеевич Лонин.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Абе момчета, защо не идете да се подготвите, ама хубаво да се подготвите и тогава да дойдете да ги разтягаме локумите.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитирам Иван Сергеевич Лонин.
    Тия калпави руснаци са ти изпили мозъка май. Забрави ги.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Тия калпави руснаци са ти изпили мозъка май. Забрави ги.
    Калпави ли човече осъзнай се. Заряди тия калпаваци имаш държава. Много са по-напред от нас в пчеларството. Няма смисъл Ганчо все голям го вади ама мек.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Хайде момчета пишете по - бързо тъкмо съм загрял и съм грабнал големия молив.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Калпави ли човече осъзнай се. Заряди тия калпаваци имаш държава. Много са по-напред от нас в пчеларството. Няма смисъл Ганчо все голям го вади ама мек.
    В грешка си приятелю. И аз така мислих по едно време, но мисля, че се осъзнах.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Денис-Белята Виж публикацията
    Бе вие, как си мислите, че става това? За ден или за два? Коя луда майка ще си позволи да стои задънена в кюшето на кошера? Четете ли се, какво пишете?
    Малко си човъркал пчелите колега затова ти се струва невъзможно,забравяш пчелите те при определени условия роеви така я блокират че не е питат луда ли е каква е арестуват я и спират храненето подготвят е за полет навън,номера е да не допуснеш това изпаднат ли в роево ни хранене ни разщиряване отдоло и отгаре не помага ,пчелите решават всичко маиката е техен слуга.

Страница 42 от 186 ПърваПърва ... 3240414243445292142 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •