Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 38 от 186 ПърваПърва ... 2836373839404888138 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 371 до 380 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ УСПЕЯ ДА ПРИКАЧА ФАЙЛА, НО АКО СТАНЕ ВИЖТЕ ГО.

Гледайте само информацията за зимуването.
    Не препоръчвам на никого този кошер.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Наблюдател
    Регистриран
    22.09.2015
    Цитат Първоначално публикувано от slavi 13 Виж публикацията
    Ако това е въпросът, дали пчелите се роят при наличието на празни корпуси без рамки под пилото, при наличието на празно пространство в което да могат да градят пити?
    Не се роят.
    Изрояват се когато застроят цялото пространство с пити, като роенето може да стане на следващата година.
    А сега аз ще ти задам въпрос – ти пробвал ли си да поставиш празни корпуси без рамки отдолу, и ако си ги поставил роили ли са се пчелите.
    И да има наличието на празни корпуси пчелите пак ще се роят, ако имат такава нагласа, а тя се повлиява от различни фактори и това, че се увеличава пространството чрез тези корпуси още повече може да утежни положението.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    iliew ти е отговорил какво се случва,а за да се избегне рутирането просто им вземаш пило и помагаш на тия които имат нужда или правиш отводки.

Въпроса е какво ти трябва... някои колеги се радват на роенето.
    Ама това е ясно като бял ден. Но аз не говоря за отнемане на пило и пчели и създаване на отводки, при което не даваш на семейството да се рои.
    А какво се случва с подсилените семейства, и те ли не се рутират – ха- ха, или и от тях вадите пило и пчели, и правите отводки за да ви плащат от програмите за бройка кошери - ха-ха.
    Нещо не сте ме разбрали.
    Говоря за семейство, при това силно още напролет, и да го разшириш отдолу с корпус пълен с рамки, и да видим дали няма да се рои. Ще го направи на 100 %.
    Така мисля аз.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Явно , някои хора останаха на А и Б .
    Нарича се -РОТАЦИЯ .

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    slavi 13 прочел си нещо за хралупата и си мислиш, че е приложимо и за разборния кошер. И как го виждаш, като конфигурация? Далаците надолу откъде ще започнат, как ще местиш или вадиш питите за които са захванати? Ако е за експеримент съм съгласен.

п.п.А относно рутирането, защо мислиш, че е винаги задължително при ЛР?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    slavi 13 прочел си нещо за хралупата и си мислиш, че е приложимо и за разборния кошер. И как го виждаш, като конфигурация? Далаците надолу откъде ще започнат, как ще местиш питите за които са захванати?

п.п.А относно рутирането, защо мислиш, че е винаги задължително при ЛР?
    И баба може да спаси роенето като ограничи силата на семейството. Номера е да се направи без това. Във файла пише много неща и за разборния кошер чети.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Много ми е интересен какъв е номера според теб. Аз ще ти кажа макар и образно сетне, какъв е според мен.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Много ми е интересен какъв е номера според теб. Аз ще ти кажа макар и образно сетне, какъв е според мен.
    При теб е ротация при мен корпуси отдолу не мога да ротирам и да искам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Баба , не може , но СЪВЕТИТЕ от КОЛЕГИТЕ във този форум МОЖЕ .

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    slavi 13 прочел си нещо за хралупата и си мислиш, че е приложимо и за разборния кошер. И как го виждаш, като конфигурация? Далаците надолу откъде ще започнат, как ще местиш питите за които са захванати?
    Приложими са знанията за хралупите към рамковите кошери.
    Например, аз не ползвам восъчни основи в многокорпусни кошери /сега нямам ДБ/.
    А знанията за хралупата ще ми послужат за отглеждането на пчели в нестандартна японска тръвна.

Страница 38 от 186 ПърваПърва ... 2836373839404888138 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •