Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 29 от 186 ПърваПърва ... 1927282930313979129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 281 до 290 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Василевса изръси една МНОГО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ, че пчелите прези зимата умират от глад, а не от студ, но не му е тука мястото да го обсъждаме. Мисля да отворя специална тема по въпроса, защото това е ПОРЕДНИЯТ ПЧЕЛАРСКИ МИТ, в който вярват хиляди пчелари, и по този начин сами си нанасят ГОЛЕМИ ЩЕТИ под формата на загинали през зимата СЛАБИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА.
    Това не съм го измислил аз а е изследването на Кокорев. Казах от глад, влага некачествена храна и болести така твърди Кокорев за мен той знае повече за пчелите от всички нас взети заедно.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Извинявам се, че се намесвам в професионалния ви спор, но към това обяснение, което според мен е най-близо до истината, трябва да се добави още един параметър, който никой не спомена, но който обяснява конвекцията на въздуха в кошера - налягането. Когато пчелите от кълбото нагряват въздуха, потока обогатен с въглероден диоксид и водна пара се издига нагоре и над кълбото се получава надналягане (спрямо атмосферното извън кошера), а под кълбото - подналягане.
    Тук имам една забележка. Налягането над кълбото е по-ниско, а не по-високо от атмосферното, затова и движението на въздушния поток в центъра е възходящо и от високо(долу) към ниско(горе) налягане.
    Налягането горе щеше да е по-високо от атмосферното, ако кошера е херметично затворен и кълбото е плътна преграда (изохорен процес), но това не е така.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Брях,за един ден над 10 страници.Направо главата ме заболя от четене.
    Другарят Осташов знам,че пчелата излиза на 21 ден ако е +35*C.Aко t* е по ниска с един-два градуса пчелата излиза НЕ на 21-вия ден,а на 22-23 ден.Ако t* е по висока с 1-2 градуса,тогава пчелата излиза за 19-20 дена
    Да ме прощава другаря Осташов, но това, означава ли, че ако кокошка с висока температура мъти яйца, те ще се излюпят по рано?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това не съм го измислил аз а е изследването на Кокорев.
    Ангеле , много си говоря с ,,Дед,, - Володя от Ишим за МФУ .
    Той е добър пчелар .
    Неговото мнение е -,,колкото , по на юг толкова ,по -голямо сечение на корпусите,,.
    Има логика . Помисли .

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Ангеле , много си говоря с ,,Дед,, - Володя от Ишим за МФУ .
    Той е добър пчелар .
    Неговото мнение е -,,колкото , по на юг толкова ,по -голямо сечение на корпусите,,.
    Има логика . Помисли .
    Има но не винаги е вярна

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Защо ?
    Не понял ?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Защо ?
    Не понял ?
    Не говоря за някОй си дядка а за специалист по пчелите от рода на Иван сергеевич Лонин.Ако желаеш ми прати на лична Майл ще ти изпратя литературата.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Тук имам една забележка. Налягането над кълбото е по-ниско, а не по-високо от атмосферното, затова и движението на въздушния поток в центъра е възходящо и от високо(долу) към ниско(горе) налягане.
    Налягането горе щеше да е по-високо от атмосферното, ако кошера е херметично затворен и кълбото е плътна преграда (изохорен процес), но това не е така.
    И как ще обясниш по-ниското налягане над кълбото при плътно затворен кошер? Ако налягането под кълбото е по-високо от атмосферното, ще имаме ли засмукване на въздух въобще?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Не говоря за някОй си дядка а за специалист по пчелите от рода на Иван сергеевич Лонин.Ако желаеш ми прати на лична Майл ще ти изпратя литературата.
    Дядка ? Ти , го виж този дядка , в момента си на светлинни години от него .
    Каквото почукало - такова се обадило.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Както и ти от Кокорев сори за откровението!!!

Страница 29 от 186 ПърваПърва ... 1927282930313979129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •