Това е много грешно предложение точно сега да третираш зимните пчели 3-4 пъти означава да ги съсипеш и то тези дето нямат акар също ще бъдат засегнати ,аз лично ще третирам с ОК чрез накапване през ноември еднократно,когато вече няма пило.Не трябва сляпо да се доверяваме на дадените съвети ,а трябва да мислим "едно поколение - едно третиране".
Не са лични убеждения. Просто след определен момент на излагане на една и съща информация ми писва. Аз не съм ви даскал за да ви набивам знанията в главата. Който иска да провери достоверността на едно твърдение ще ТРЯБВА ДА СЕ ПОТРУДИ, вместо да дава контра и мързеливо да чака отсрещната страна да го убеди в противното.
И този ред на мисли ето ти някои въпроси, върху които да се упражняваш:
Защо няма конкретни изследвания за негативното влияние на Флуметрин върху пчелите; защо няма изследвания доказващи наличието на резистентност на вароа към Флуметрин, като в същото време има е пълно с изследвания за Флувалината ?
Защо в държавите, където е вече акарите са придобили резистентност към Флувалинат, се е наложило регистрирането на (позволяването им за употреба) препарати на базата на Амитраз и Кумафос, но не е Флуметрин?
Защо има доказано съществуване на кръстосана резистентност между препаратите Флувалинат и Амитраз, но не и между Флуметрин и Флувалинат?
Зуница, понеже казваш че Флуметрин и Флувалинат не са един и същ препарат - съгласен съм, обаче кажи ми каква е разликата между тях?
Ако успееш да отговориш на този въпрос, аз ще ти кажа каква е разликата между Метандростенолон (първия в света стероид) и Метандиенон.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Колега, scutellator, от дълго време очаквам отговор от вида:
Научен колектив от световно известен или пък не толкова известен институт или учен в резултат на дългогодишен труд достигна до извода че, "Спрямо синтетичният пиретроид флуметрин е изградена резистентност".Или пък мъничко линкче към намека, дори на някой "мастит" американски пчелар , че флуметрин-а не става за борба с акара.
Да ама не...Вместо това само публицистика.Първо твърдиш , че сестрата на някой е... пък после искаш той да докаже, че няма сестра.
Не е сериозно...
![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Между другого,такова безкрилие ,както казвате при моите не сьм забелязьл.Мисля, че щеше да ми направил впечатление.
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Знаеш ли какво е аксиома? Никой няма да финансира изследване, за нещо което дори не се подлага на съмнение (поздравления за отворения начин на мислене. Да си един от малкото, които се съмняват в достоверността на очевадните за останалите истини е всъщност нещо хубаво).
И всъщност каква е разликата между флуметрин и флувалинат ( първия се явява подобрена версия на втория)????? Когато си отговориш на този въпрос, всичко останало ще ти стане ясно.
Както казах, аз не съм даскал. Който внимавал, внимавал. За тези, които не са внимавали, като искат отговори - да си ги намерят сами.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Е , хайде кажи го в прав текст: "Флуметрин-а не става за нищо!- подпис scutellator." От написаното до тук се разбира , че имаш "обосновани съмнения" и никакви факти.Жалко! По нашия край му викат "Язък за баруто!"
Разчитах на базата на твоите данни и доказателства да обвиня в измама Байер и Примавет , ама явно няма да мине в съда.Язък! Изпуснах "далаверата".![]()
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Флуметрин се произвежда и от други производители в други държави. Явно от Байер са си обрали каймака и са продали лиценза. Нищо чудно в скоро време да изгреят с нещо ново срещу акара.
Според мен няма резистентност срещу флуметрина, но зависи кай как го прилага. Прави след него третиране с друг препарат и ще разбереш има ли при теб резистентност, пък и ще си удължиш употребата му.
Този пост е редактиран от m_pchelari; 24.09.2015 в 11:59.
Винаги може по-добре.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))